Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Γιατί τόση υποκρισία;

Σήμερα στην Βουλή των Ελλήνων μίλησε ο κύριος Καραμανλής.
Μας είπε ότι με την επιδότηση των τραπεζών θα κερδίζουν οι φορολογούμενοι!!!

Μου ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο και μόνο ένας τρελός, ένας αφελείς θα μπορούσε να πιστέψει κάτι τέτοιο. Μόνο ένας αγράμματος και ένας βλάκας θα το πίστευε!!
Η καταβολή των 28 δις. στις τράπεζες, είναι η χαριστική βολή στους φορολογούμενους που δίνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
Ακούσαμε ακόμα τον Πρωθυπουργό να καταδίκαζει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Και από την άλλη, έχουμε τον κύριο Παπανδρέου. Που και αυτός, όταν είναι να κατηγορήσει, κατηγορεί τον Νεοφιλελευθερισμό.
Νατος πάλι, αυτός ο Νεοφιλελευθερισμός! Αυτός φταίει για όλα!!!
Μόνο που πότε δεν κυβέρνησε στην Ελλάδα ο Νεοφιλελευθερισμός, αλλά ο Σοσιαλισμός και η Συντήρηση κύριε Καραμανλή και κύριε Παπανδρέου!

Δηλαδή δυστυχώς, που ποτέ δεν κυβέρνησε στην Ελλάδα οι φιλελεύθερη πολιτική.
Γιατί αν κυβερνούσε, μπορεί να μην είχαμε αυτό το σημερινό χάλι.

Για αυτό κύριοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, σταματήστε να κατηγορείτε τον Νεοφιλελευθερισμό και κάντε σωστά την δουλεία σας και κάνετε την αυτοκριτική σας.

Τέλος, είναι φύση αδύνατο να εξηγήσουμε τον φιλελευθερισμό σε ένα τόσο μικρό άρθρο.
Εξάλλου δεν είναι και ο σκοπός του άρθρου να το κάνει. Όσοι θέλετε μπορείτε να ψάξετε περισσότερα στις σελίδες που προτείνω εδώ

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Όταν μια βασίλισσα δίνει λύσεις στους "διανοητικούς" που έχουν μπερδευτεί..

Είδηση της ημέρας ήρθε από το βρετανικό Independent και ήταν η τοποθέτηση της ισπανίδας βασίλισσας στο θέμα των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Η βασίλισσα Σοφία που είναι ως γνωστών ελληνικής καταγωγής, φαίνεται πως βάζει ορισμένα πράγματα στην τους θέση τους, χωρίς να έχει την διάθεση να μην δείχνει σεβασμό τους ανθρώπους με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις.

Στο άρθρο της εφημερίδας αναφέρει χαρακτηριστικά ό,τι, δεν είναι απαραίτητο η κοινωνική κατοχύρωση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών να ονομάζεται απαραίτητα γάμος και παράλληλα προτείνει εναλλακτικές λύσεις, όπως π.χ. κοινωνικό συμβόλαιο, ή κοινωνική ένωση.

Θαρρώ να πω ό,τι είναι μια πολύ καλή πρόταση, που δίνει αυτομάτως και την λύση.
(Χωρίς να θίγεται και να προσβάλλεται το ομοφυλόφιλο ζευγάρι, αλλά και το θρησκευτικό και αίσθημα πολιτών που επιμένουν ό,τι ο γάμος είναι μια θρησκευτική πράξη (μυστήριο), αλλά και του δημοσίου αιδούς.)

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει περίπτωση να έρθει η βασίλισσα της Ισπανίας και στην χώρα μας, -παρόλο που δεν είμαι από τους οπαδούς του πολιτεύματος της Βασιλείας- για να κάνει και εδώ τις σχετικές προτάσεις-δηλώσεις;

Και έτσι να βοηθήσει εδώ αυτούς που έχουνε μπερδευτεί τελευταία.

Διότι ορισμένα άτομα δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν, από το να ασχολούνται μόνο με το θέμα των γάμων και δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, σαν να είναι το πιο σημαντικό θέμα στον κόσμο.

Και η λύση είναι τόσο απλή..

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Το αίσχος της παραλίας συνεχίζεται..

Σήμερα Κυριακή, βγήκα για άλλη μια φορά τη βόλτα μου στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Με αγανάκτηση είδα ό,τι η κατάσταση της μόλυνσης της θάλασσας, όχι απλά δεν έχει αλλάξει, αλλά έχει και χειροτερέψει…!!

Δηλαδή τι πρέπει να γίνει; Να αρχίσουν να μας δείχνουν τα ξένα κανάλια ή να γίνει της Ινδίας εδώ; (O Γάγγης ποταμός είναι πιο καθαρός!!)
Τι θα γίνει με την Αντιδημαρχεία καθαριότητας κύριε Παπαγεωργόπουλε; Λειτουργήσει ή δεν θα λειτουργήσει; Ή θα γίνει πρώτα η παραλία ένας σκουπιδότοπος για να συγκινηθεί κάποιος;

Μήπως έφτασε ώρα να καταλάβετε, ό,τι με ένα καραβάκι που μαζεύει που και που τα σκουπίδια, δεν γίνεται η δουλειά!
Οι πολίτες της πόλης μας που -πληρώνουν τους δημοτικούς φόρους πρέπει να απαιτήσουν μόνιμο αποτέλεσμα;

Οι κύριοι της καθαριότητας, πρέπει να σκεφτείτε κάτι πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό και όχι απλά να περιμένετε να φυσήξει ο Βαρδάρης και να πάρει τα σκουπίδια στο πέλαγος… για να καθαρίσει η παραλία.

Εκτός από βιολογικό καθαρισμό θα πρότεινα στην Δημοτική αστυνομία να κάνει περιπολίες στην παραλία και εκεί να κόβει κλήσεις σε όσους πετάνε σκουπίδια στην θάλασσα.

Και όχι μόνο να κόβουν κλείσεις για παρκάρισμα όπως γίνεται σήμερα.

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Καθώς γιόρταζα τις ημέρες ελευθερίας μου στην Θεσσαλονίκη, είπα να κάνω και μια βόλτα στην παραλία μας και στην συνέχεια να πιω και το καφέ μου.
Όπως πέρασα την Λεωφόρο Νίκης, βρέθηκα μπροστά σε ένα θέαμα.
Η θάλασσα ήταν γεμάτη σκ…τα (βούρκος) η οσμή τι να σας πω, λέτε να εμπνεύστηκε ο Jean Paul Gaultier εδώ το τελευταίο του άρωμα; Δεν νομίζω..

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Παπαγεωργόπουλε;;
Hallooooo!!! Ξυπνήστε!!! (Αλλά και εσείς οι ψηφοφόροι της Θεσσαλονίκης το ίδιο..)

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Είναι οι νέοι πολιτικοί ειλικρινείς;; Όχι πάντα ή σχεδόν ποτέ

...«χρειαζόμαστε περισσότερη ειλικρίνεια… ώστε ο κόσμος να πιστέψει ό,τι είμαστε ειλικρινείς…!!!». Αυτά ήταν τα λόγια που επανέλαβε αρκετές φορές ένα μέλος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας μόλις λίγες μέρες πριν το συνέδριο του κόμματος.

…λίγες ώρες αργότερα «χάθηκαν» οι προτάσεις και τα ψηφίσματα των μελών της εν λόγο συνάντησης!!

Το μέλος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας είχε αναλάβει να μεταβιβάσει τις προτάσεις και ψηφίσματα προς το συνέδριο…

Ωστόσο οι προτάσεις και τα ψηφίσματα περιλάμβαναν και κάποια θέματα που θίγανε καταστάσεις και πρόσωπα στην νεοσύστατη Φιλελεύθερη Συμμαχία.

Σε τι είδους ειλικρίνεια αναφερόταν ο εν λόγο κύριος, όταν επέλεξε ο ίδιος να μην είναι ειλικρινής πρώτα με τον ίδιο τον εαυτό του!! και μετα με τους ίδιους συναδέλφους του;;;

Συμπέρασμα: Να μην εμπιστεύεστε νέο πολιτικό και την παλιά «που….να».