Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Άσυλο και η ασυλία

Να και πάλι από την αρχή. Και αναφέρομαι στο γεγονός ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχουμε την ίδια και την ίδια συζήτηση. Δηλαδή περί του ασύλου των Πανεπιστημίων. Όταν ανοίγεις λοιπόν τηλεόραση και πέφτεις σε κανένα talk show, βλέπεις και ακούς απόψεις που τις άκουσες πέρσι, πρόπερσι και παρά πρόπερσι….
Και λες κάθε χρόνο ίδιες συζητήσεις με το ίδιο περιεχόμενο, δεν αλλάζει τίποτα;;.
Το θέμα απ’ότι καταλαβαίνω δεν είναι επίλυση του προβλήματος, αλλά ο διάλογος…και μάλιστα της κακιάς ώρας. Ο καθένας ότι του έρθει, χωρίς να σκέφτεται.
Το να πει ο καθένας την άποψη του και να ακουστεί είναι θεμιτό και απαραίτητο.
Όμως τι νόημα έχει, απ’την στιγμή που οι εκάστοτε κυβερνήσεις είναι άτολμες, ευθυνόφοβες και καμία δεν παίρνει την απόφαση -πολιτικό ρίσκο το λένε εκείνοι-. Και κατά τρόπο αυτό, το μόνο που γίνεται σε αυτή την περίπτωση είναι η διαιώνιση του προβλήματος…
Μάλιστα άκουσα να λένε ότι φέτος τα πήγαμε καλά, δηλαδή ότι δεν ήταν όπως πέρσι. Δεν είχαμε τις ίδιες φασαρίες.

Από την μία λοιπόν έχουμε το άσυλο των Πανεπιστημίων και από την άλλη την βουλευτική ασυλία. Από την μία η εκμετάλλευση του ασύλου από τραμπούκους που ουδεμία σχέση έχουν πολλές φορές με την πολιτική ασυλία και το μόνο που κάνουν είναι στο όνομα κάποιας ιδεολογίας που και οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν, ρημάζουν και σπάνε δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Από την άλλη η ασυλία….του βουλευτή και υπουργού. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν και όμως καμία δεν τολμάει να κάνει κάτι ως προς και αυτό το θέμα. Τι και αν έχουμε τόσα σκάνδαλα, τι και αν παίξανε ομόλογα και ρήμαξαν τα ταμία, τι και αν πουλούσαν δημόσιες ακίνητες περιουσίες μέσω του Εφραίμ.

Και παρά το ότι στις μέρες που μας πέρασαν ήρθε στο φως της δημοσιότητας και τα στοιχεία καταπληκτικά στοιχεία για την διαφθορά. Και η Ελλάδα αν δεν κάνω λάθος βρίσκεται στην τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη και ανταγωνίζεται επάξια και κάποιες αφρικάνικες χώρες.
Η νέα κυβέρνηση, όπως και η παλαιότερες δεν τολμούν να βάλουν μαχαίρι στο κόκαλο και να στείλουν επιτέλους αυτούς που φέρνουν ευθύνες για την σημερινή κατάντια στο σπίτι τους και αυτούς που αποδεδειγμένα διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα προς ίδιον όφελος στα δικαστήρια, όπως θα έστελναν κάθε άλλο πολίτη.
Όπως βλέπετε έχουμε και εδώ ένα άλλο θέμα. Την βουλευτική ασυλία.

Ως πότε λοιπόν θα έχουμε το Πανεπιστημιακό άσυλο και οι τραμπούκοι θα σπάνε και θα ρημάζουν. Και ως πότε θα έχουμε πολιτική (βουλευτική ή κομματική) ασυλία και οι πολιτικοί θα ρημάζουν τον δημόσιο πλούτο και ως πότε θα υπάρχει η ατιμωρησία και των δύο σχεδόν ίδιων ομάδων;

Μήπως θα ήταν καλό ο Πρετεντέρης, Τσίμας, Τράγκας και Ευαγγελάτος και ΣΙΑ να κάνουν κάποια συζήτηση και επ’ αυτού;;

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Ένας εξοφλημένος, ένας ταξιτζής και Παπακώστα νίκησαν το σύστημα

Σύσσωμη διαπλοκή και κυρίως οι λεγόμενοι βαρόνοι (Μητσοτακικοί, Κεφαλογιάννιδες, Εβερτικοί, Βαρβιτσωτικοί, κοκ...) έπαθαν προχθές μεγάλο ταρακούνημα. Και καλά να πάθουν. Αυτοί οι κύριοι μαζί με τις μεγάλες οικογένειες τους και τις αυλές, σήμερα δεν ελέγχουν το κόμμα, ένα κόμμα που το έκαναν για τις δικές τους μπίζνες, ένα κόμμα που δεν μπόρεσε δεκαετίες να πάρει ανάσα και καθαρό αέρα...
Αυτοί οι κύριοι που καθόριζαν τις τύχες της λεγόμενης «Φιλελεύθερης παράταξης», την οποία όταν δεν τους βόλευε την ονόμαζαν και Πατριωτική ή Συντηρητική, έκαναν τόσο αντιπαθέστατο τον Φιλελευθερισμό στον μέσο έλληνα και μαζί τους όλα τα media που ήταν ή είναι φιλικά προσκείμενα στην αντίπαλη παράταξη .
Όλους αυτούς δεν τους πείραξε που υπάρχει αντίσταση από κάποιους διανοούμενους, αλλά το γεγονός ότι ο μέσος νεοδημοκράτης ακόμα σκέφτεται…και κρίνει.
Όλοι αυτοί οι βαρόνοι και τα ΜΜΕ τους, είναι από την πρώτη μέρα μαζί με την Μπακογιάννη, η οποία είναι, -όπως ήταν και ο πατέρας της-, δυσφήμιση για τον φιλελευθερισμό. Το ότι αναγκαία πήραν μέτρα ή πολιτικές προς φιλελεύθερη κατεύθυνση δεν σημαίνει ότι είναι κατά ανάγκη και φιλελεύθεροι.
Η απόδειξη είναι η πολιτική που ασκούν οι πραγματικές φιλελεύθερες κοινωνίες και κόμματα του εξωτερικού, π.χ. της Δανίας ή της Ολλανδίας.
Ο απλός κόσμος δεν ξέρει από Hayek και Friedman, ούτε θα διαβάσει μετά την δουλειά τον Nozick ο κόσμος βλέπει πρόσωπα και όταν ακούει μίζες από δω, siemens από κει, και παράλληλα βλέπει την δική του άδεια τσέπη, αντιλαμβάνεται περισσότερα από τους image makers που είπαν στην Ντόρα και τον Γιώργο να χαμογελάει λες και κέρδισαν το Τζόκερ….
Ας καταλάβουν λοιπόν οι βαρόνοι πως έχασαν από έναν εξοφλημένο πολιτικό και από έναν ταξιτζή και μια Παπακώστα που είναι πιο δημοφιλή από χίλια χαμόγελα και προσωπεία..
Η υποκριτική δεν φτάνει και ο Σαμαράς ευτυχώς δεν κέρδισε επειδή είχε ένα πλατύ χαμόγελο και καλό θα κάνουν όλοι αυτοί οι «βαρόνοι» να κάνουν ένα άλλο κόμμα και να δοκιμαστούν εκεί. Αν έχουν κότσια.
Ο Σαμαράς έχει καθαρή ιδεολογική ταυτότητα και αυτό τον τιμάει. Θα κάνει ότι δεν έκανε ο Κ. Καραμανλής Β΄, θα καθαρίσει το κόμμα. Άλλωστε δεν έχει άλλη επιλογή..
Μπορεί λοιπόν να μην συμφωνούμε σε όλα μαζί του, δικαίωμα μας.
Αλλά για μένα αν θέλετε να ξέρετε, ήταν ένα θετικό γεγονός το ότι εκλέχθηκε και επίσης καλά κάνει που υπερασπίζεται με σθένος τα εθνικά μας συμφέροντα.

Όσο για τους δήθεν "φιλελεύθερους εκ του ασφαλούς"… Που είναι όλοι σήμερα;;
Θα σας πω εγώ. Σε θέσεις και σε γραφεία του δημοσίου ή σε εταιρίες που συνεργάζονται με το δημόσιο.
Αυτοί λοιπόν που πολεμάνε το «κράτος επιχειρηματία», παίρνουν τα ωραία τους τα λεφτουδάκια από το δημόσιο ή σε συνεργασία από το δημόσιο.
Με σύνθημα φιλελευθερισμό στους άλλους και όχι σε μας….

Πόσοι λοιπόν από όλους τους δήθεν φιλελεύθερους δεν είναι κρατικοδίαιτοι, ή ποιοι δεν απέκτησαν χρήματα από συναλλαγές με το κράτος;; Ή ποιοι τελοσπάντων είναι σήμερα στην πραγματική αγορά, σε εταιρίες και δίνουν πραγματική μάχη για τον φιλελευθερισμό στην πράξη και όχι στα λόγια γράφοντας από δω και από κει;;
Λίγοι… και μετρημένοι.
Και μην μου πει κανείς ότι είναι η Ντόρα ή ο Γιώργος