Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Κρατιστής ο Νο.1 επιχερηματίας της Ελλάδας


Ε, αυτό ήταν πραγματικά εντυπωσιακό... να υπερασπίζεται τον κρατισμό και ο Ανδρέας Βγαινόπουλος!! Έκανε σαν να ήταν ο πρώτος συνδικαλιστής της Ολυμπιακής, πράγμα΄που δεν περίμενε κανείς.

Πίσω από την εικόνα ενός τολμηρού και αποφασιστικού επιχειρηματία κρύβεται ο ναρκισσισμός. Επίσης ο λόγος του ήταν κάτι σαν να ήταν περισσότερο Πάπας της Ρώμης, παρά ο πιο ευνοημένος επιχειρηματίας την τελευταίας πενταετίας.

Ο Ανδρέας Βγαινόπουλος αποκάλυψε πως κατά βάθος είναι ένας άνθρωπος του βαθύ κατεστημένου, με αμοιβαία συμφέροντα και που μάλλον τα βλέπει μέσα από γυαλιά του κρατισμού.

Είναι κρίμα ότι ακόμη και αυτοί που έχουν την δύναμη (και τα μέσα) να δείξουν ένα εναλλακτικό δρόμο, πάνε μέσα από κρατικοδίαιτες ατραπούς.

Οι μάσκες έπεσαν λοιπόν...Ζήτω ο σύντροφος Ανδρέας και το κρατικό μονοπώλιο την (Aegean) Ολυμπιακής.

Τώρα μας μένει να δούμε μόνο τον Bill Gates να τα χώνει στον Raul και Fidel ότι είναι καπιταλιστές;;

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Μήπως ήρθε η ώρα να γίνει η πραγματική επανίδρυση του κράτους

Η επανίδρυση του κράτους δεν είναι δα και καμία νέα έννοια στην ζωή μας.
Την ακούσαμε πριν από λίγα χρόνια από τον Κ. Καραμανλή Β' και πιστέψαμε ότι μπορεί να γίνει και να σωθεί η Ελλάδα. Κια για αυτό και ήρθε η ΝΔ στην εξουσία..
Δυστυχώς, σε πολύ λίγα χρόνια την ξεχάσαμε (έχουμε την τάση να ξεχνάμε) και αυτό που ακολούθησε ήταν αυτό που ότι όλοι δεν ευχόμασταν. Την επανίδρυση -του τότε μισο-πεθαμένου και σήμερα στην κυβερέρνηση- του ΠΑΣΟΚ.
Ειρωνικά το ακούγαμε να μας το θυμίζουν τα τσιράκια του ΠΑΣΟΚ, οι Πρετεντέρηδες και Καμπουράκιδες... αν και σήμερα κανείς πια δεν μιλάει για την επανίδρυση, παρόλο που είναι επιτακτική όσο καμία άλλη φορά...

Δυστυχώς ο ΓΑΠ προσπαθεί να κάνει κάτι, αλλά το μόνο που καταφέρνει τελικά είναι να χτίζει σε μια σάπια βάση.
Και φαντάζομαι πως ούτε ο ίδιος πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει με συνεχή δανικά και χωρίς ανάπτυξη, όταν η ανάπτυξη της Ελλάδας προβλέπεται να είναι αρνητική και η ανεργία αυξημένη.

Και σε αυτή την περίπτωση δύο πράγματα μπορούμε να κάνουμε. Η παραδίδουμε τα κλειδιά στην κομισιόν και γινόμαστε προτεκτοράτο ή το κλείνουμε και το ανοίγουμε από την αρχή, όπως θα έκανε κάθε σοβαρός επιχειρηματίας. Γιατί το κράτος είναι επιχείρηση και έχει ισολογισμούς και ενεργητικά και παθητικά.

Ο ΓΑΠ φαίνεται να μην τολμάει να κάνει την πραγματική επανίδρυση του κράτους και προτιμάει να πάει στην πρώτη λύση, που είναι για αυτόν και πιο εύκολη και λιγότερο κοστοβόρα για το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ. Γιατί ο κακός σε αυτήν την περίπτωση θα είναι ο Αλμούνια, ο Τρισέ και ο Γιούνγκερ και όχι ο Παπακωσταντίνου ή ο ίδιος.

Και πόσο μικρός είναι ο κόσμος και πόσο εύκολο είναι να δει κανεί τις προτάσεις του Σ. Μάνου, των Φιλελευθέρων και ακόμη και της "Συμμαχίας" που κάνανε πριν από χρόνια..ή ακόμη και πέρσι η ΔΡΑΣΗ!

Τα γραπτά μένουν, λέει μια παλιά ρήση. Βρείτε τα λοιπόν και δείτε ότι πριν από πολλά χρόνια κάποιοι τα έλεγαν, και κάποιοι "άλλοι" χτίζανε αυτό που σήμερα καλούνται να γκρεμίσουν...


Όμως πια είναι η βιώσημη λύση για την Ελλάδα; Να γίνει ένα νεκροταφείο;
Η Ελλάδα δεν σώζεται από δάνεια και από σκληρή φορολόγηση, αλλά από ανάπτυξη και νέα μυαλά.
Υπάρχουν άραγε;

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Μέσα Μαζικής Ύπνωσης

Φτάνει. Μας ζαλίσατε πια με την Μενεγάκη και την κάθε Μενεγάκη.
Τι σόι πράγμα είναι αυτή η τηλεόραση; Nα μην μπορείς να την ανοίξεις το μεσημέρι...
Μια εβδομάδα βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια τρειλερ. Το κάθε από τα τρειλερ το βλέπουμε 100 φορές την ημέρα και συν αυτά ακούς και τις βλακίες του κάθε καραγιόζη και της κάθε ξανθιάς, που μιλάνε χωρίς να έχουν ιδέα τι λένε.
Και αν είναι να βλέπεις αυτές τις αηδίες, νομίζω πως είναι καλύτερο να πας για ένα μεσημεριανό ύπνο, διότι έτσι θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε τουλάχιστον ένα ορίτζιναλ ύπνο, παρά τον υπνωτισμό της τηλεόρασης.

Είναι κάτι από παραπάνω βέβαιο ότι το ίδιο το "χρυσό ζεύγος" τροφοδοτεί συνειδητά όλη την κατάσταση γύρο τους και ότι το θέμα και όλη η υπόθεση γενικά έχει αποκλειστικά ιδιοτελή για αυτούς σκοπό και αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα για τους καναλάρχες..

Η κυρία Μενεγάκη φαίνεται να μην δίχνει ενοχλημένη από όλη την δημοσιότητα και την διάσταση που έχει πάρει υπόθεση του διαζυγίου της. Δεν ενοχλεί ούτε αυτήν, ούτε τον υποτείθετε σοβαρό σύζηγο της που οι δημοσιογράφοι- παπαράτσι είναι νυχτημερών στημένοι μπροστά στη βίλλα της. Πράγμα που κάθε άλλος άνθρωπος θα φώναζε τουλάχιστόν εισαγγελέα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων...

Η Ρώμη έχει ξεπέσει πια πάρα πολύ. Οι βάρβαροι είναι προ πυλών και εντός πυλών... Στην σημερινή Ρώμη που ονομάζεται Ελλάδα, το άρτος και θέαμα είναι το παν.
Η διαφθορά κυριαρχεί παντού, η δημοκρατία πέθανε..
Υπάρχει μόνο η δημοκρατία της τηλεόρασης. Αυτή εκλέγει κυβερνήσεις, αυτή τις κατεβάζει.

Ο Καλιγούλας έφυγε... Ήρθε ο Νέρωνας

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ευτυχώς που έχουμε Πρόεδρο Παπούλια

Σήμερα στο άκουσμα της ειδήσεις της επανεκλογής του Κ. Παπούλια στο αξίωμα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας αισθάνθηκα ένας ευτυχισμένος...

Η δεοντολογία αυτού του blog δυστυχώς δεν μου επιτρέπει να γράψω το πως ακριβώς αισθάνθηκα, αλλά αν βάλετε λίγη φαντασία (πολύ λίγη σας λέω) θα το βρείτε αμέσως.

Καθώς ο κ. Παπούλιας κατάφερε να περάσει μια προεδρική θητεία χωρίς να κάνει κάτι...
χωρίς να προσφέρει κάτι.

Είναι κρίμα την ώρα που ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει ίσως τα πιο σκληρά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί τα τελευταία 20 χρόνια (όσα θυμάμαι δηλαδή), την ίδια ώρα που οι μισοί έλληνες ασχολούνται με την Μενεγάκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο άνθρωπος που κυνδινεύει να χαρακτηριστεί ως ο πιο ανύπαρκτος και αφανής Πρόεδρος, δεν τολμάει να βγάλει δελτίο τύπου (εδώ μέχρι TV περσόνες βγάζουν δελτία τύπου, το είπαμε!!) και να μειώσει στον εαυτό του το μισθό του.

Το παράδειγμα σήμερα λειτουργεί και ο πραγματικός ηγέτης από αυτό μπορεί να αναγνωριστεί.

(..όπως ο Μέγας Αλέξανδρος στην έρημο της εκστρατείας του, όταν στρατιώτες του έφεραν το υπερπολύτιμο εναπομείναν ύδωρ μιας πηγής – τελευταίας στο αχανές τοπίο της ξηρασίας – η οποία είχε οποία είχε στερέψει, εγκαταλείποντας αυτές τις ελάχιστες σταγόνες δροσιάς πίσω της…)