Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Η όποια ανάπτυξη θα έρθει μόνο από την ιδιωτική πρωτοβουλία


Όσοι νομίζουν πως ο Γιώργος και οι friends θα φέρουν στην Ελλάδα ευημερία και ανάπτυξη είναι μάλλον γελασμένοι..
Και σαφώς δεν αναφέρομαι στον Γιώργο Αλκαίο και τους «φίλους του», αλλά σε έναν και μοναδικό Γιώργο Παπανδρέου που μας κυβερνά και στους απρόκοπους φίλους του, τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Το περασμένο Σάββατο λοιπόν βρέθηκα σε μια εκπαιδευτική εκδρομή στην Δράμα.
Επισκεφτήκαμε στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μου που κάνω στην ΕΕΔΕ, το Κτήμα της «Τέχνης Οίνου», που ανήκει στις οικογένειες Παπαδοπούλου και Καλαίτζίδη και εδρεύει στο Μικροχώρι Δράμας.

Πολλά θα μπορούσαμε να γράψουμε για αυτή την εταιρία, το πώς έγινε από μεράκι και πως έφτασε σήμερα ένα δικό της κρασί να σερβίρεται στην business class της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa, σε όλα της τα δρομολόγια... και νομίζω… όχι τυχαία!

Η εταιρία που καταρχάς στην καθαριότητα θυμίζει νοσοκομείο και όχι οινοποιείο, είναι καθαρό δημιούργημα ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Το κρασί ως γνωστών έχει πολύ σκληρό εσωτερικό ανταγωνισμό, καθώς η οινοποιεία έχει κάνει σημαντική ανάπτυξη τόσο στην Δράμα, όσο και στην Ελλάδα γενικότερα.
Στο εξωτερικό όμως τα πράγματα για μας είναι ακόμη πολύ σκούρα, γιατί το Ελληνικό κρασί δεν χαίρεται ιδιαίτερης εκτίμησης από Ευρωπαίους πολίτες, που προτιμάνε τα Γαλλικά ή τα Ιταλικά κρασιά… την Ελλάδα, οι «ξένοι» την έχουν συνδυάσει αντί για κρασί, με Ούζο και Ρετσίνα..

Δυστυχώς!!

Δυστυχώς, γιατί αν δοκιμάσετε την «Τέχνη Αλυπίας», τότε θα σας περάσουν οι λύπες και οι στεναχώριες που μπορεί να έχετε..
Αρκεί να το κάνετε με μέτρο. Ένα ποτηράκι μετά το γεύμα όμως είναι από κάθε άποψη ευεργετικό για τον οργανισμό μας.

Προσοχή! Αν ψάξεις να δοκιμάσεις την Τέχνη Αλυπίας, τότε θα την βρεις στα μαγαζιά όπου βρίσκεις και του πουλιού το γάλα. Διατίθεται σε λευκό, ροζέ και κόκκινο

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Να κλείσει ο κύκλος της εποχής της Eurovision

Έχω αναφερθεί στο παρελθόν για την Eurovision όχι με τόσο κολακευτικά λόγια.
Προσυπογράφω την πρόταση του Ανδρέα Ανδριανόπουλου ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από την Eurovision κυρίως για οικονομικούς λόγους..

Το γεγονός ότι δεν ενδιαφέρει πλέων κανέναν το τραγούδι είναι γεγονός.
Αυτή την χρονιά ένα σχεδόν αδιάφορο τραγούδι της Γερμανίας, με μια τραγουδίστρια που ούτε φωνή είχε, ούτε κίνηση κατέκτησε την πρώτη θέση. Νομίζω πως και στο πιο υποβαθμισμένο talent show η τραγουδίστρια δεν θα είχε ιδιαίτερες πιθανότητες διάκρισης.
Τελικά η Eurovision είναι ένα διακρατικό πανηγυράκι όπου οι πολιτικές συμμαχίες είναι αυτές που παίζουν ρόλο και όχι το τραγούδι.

Συγχαρητήρια στο Γιώργο Αλκαίο που κράτησε χαμηλούς τόνους και δεν έδωσε «τροφή» στα αρπακτικά του ελληνικού Star system και για μια τίμια και αξιοπρεπή και εύχομαι και την τελευταία για την Ελλάδα εμφάνιση.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Που ήταν η Λούκα και ο Παπακωσταντίνου;;


Η χθεσινή ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) για την Ανταγωνιστικότητα, ήταν προσκαλεσμένοι εκτός πολλών διακεκριμένων ομιλητών και τρεις πρώην υπουργοί Οικονομίας, κύριοι, Μάνος, Δραγασάκης και Παπαντωνίου.

Οι πολιτικοί γαλουχημένοι στα ακροατήρια, όπως, εκείνο της Βουλής, μίλησαν με αοριστολογίες για την κατάσταση της χώρας μας, χωρίς ουσιαστικά να θέσουν καμία νέα πρόταση.
Ωστόσο, από τις ερωτήσεις και τοποθετήσεις που προέκυψαν στην συνέχεια, έδωσαν την αίσθηση ότι «Βορειοελλαδίτες» βιομήχανοι «διψάνε» για λύσεις και όχι για διαλέξεις…

Η ημερίδα ήταν εξαιρετικής ποιότητας και οι τοποθετήσεις του πρώτου μέρους της ημερίδας, είχαν πραγματικό ενδιαφέρον, καθώς αποκάλυψαν νέους ποιοτικούς δείκτες για την προοπτική της οικονομίας. Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η ανάλυση του κ. Στουρνάρα.

Τα «αφεντικά» στην συνέχεια είχαν την διάθεση να τα «ψάλλουν» στους πολιτικούς, όπως τα κάνουν και οι απεργοί έξω απ’ την Βουλή, κάτι που δεν άφησε να συμβεί ο Στέφανος Μάνος, οι οποίος τους “θύμισε” ότι τα λέει εδώ και πολλά χρόνια και πόσο συνεπείς είναι στις θέσεις του…. και πως για αυτές τις θέσεις, έχει μαλώσει με τους πάντες…
Δεν δίστασε να δηλώσει ανοιχτά το ότι τόσα χρόνια ασκεί συνεπή πολιτική με μικρά κόμματα, τα οποία κανένας από τους Βιομηχάνους ουδέποτε στήριξε!!!
Στην συνέχεια ο κ. Μάνος μίλησε όπως του αρέσει, «έξω απ’ τα δόντια» και είπε πολλές αλήθειες…

Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιου τύπου συναντήσεις, στις οποίες καλό θα ήταν να λάμβαναν μέρος και οι σημερινοί υπουργοί..

Λέτε να μην γνώριζαν ο Παπακωνσταντίνου και η Κατσέλη για την εκδήλωση;;

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

.. όσο βγαίνει και μιλάει επιβαρύνει την θέση του (μας)

Εχθές ο ΓΑΠ όταν βγήκε στο CNN και δήλωσε, ότι θα μηνύσει κάποιες κερδοσκοπικές τράπεζες- οργανισμούς που προκάλεσαν την κρίση...
Ο ΓΑΠ λοιπόν, ή δεν ξέρει τι λέει ή ξέχασε ότι δεν μιλάει στους Έλληνες.. γιατί την κρίση την προκλέσαμε εμείς με την σπατάλη και την κακοδιαχείρηση και όχι "οργανισμοί" που μας δάνεισαν...

Και όταν «φωτογράφισε» ότι θα μηνύσει π.χ. την Goldman Sachs, μάλλον στην Goldman Sachs άρχισαν να κλαίνε, …αλλά από γέλια.

Ο Πρωθυπουργός της πρόσφατα χρεοκοπημένης Ελλάδος θα μηνύσει τους ευεργέτες του;;
Όταν και ο τελευταίος Ευρωπαίος γνωρίζει πως έχουμε χρέη σε αυτές τις τράπεζες, πως χάρη στα τοξικά ομόλογα (χρέη) που αγόρασαν οι εν λόγο τράπεζες, -τις οποίες τώρα θέλει να μηνύσει ο Γιώργος- η Ελλάδα μπήκε με δημιουργική λογιστική στην Ευρωζώνη…

Ε, ας σοβαρευτούμε λίγο. Φτάνει το παραμύθι και τα αστεία..

...κάποιοι άσχετοι θέλουνε να μας κάνουνε εδώ Κούβα!!



«Το ελληνικό εμπόριο είναι διατεθειμένο να μπει στη μάχη μείωσης των τιμών, με τον μόνο -αν θέλετε- έντιμο και απλό τρόπο, δηλαδή της μίας τιμής, χαμηλής τιμής. Χωρίς προσφορές, χωρίς προωθητικές ενέργειες, χωρίς τρικ μάρκετινγκ, θα μπούμε δυνατά να μειώσουμε τις τιμές.», δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=162783



κ. Κορκίδη,
Πριν λοιπόν προχωρήσουμε σε αυτό που μας προτείνετε, δηλαδή να γίνουμε Κούβα, πείτε μας πρώτα:
Α) πως θέλετε να συναγωνιστούμε τα μεγαθήρια του Παγκόσμιου εμπορίου, χωρίς Marketing. (όπως προτείνετε)
Β) Πως μπορούμε τις ανταγωνιστούμε, όταν αυτές μελετάνε χρόνια το Neuromakreting και στην Ελλάδα το επάγγελμα Marketer ταυτίζεται ακόμη με εκείνο του πωλητή (!)
Όταν το 80% των Ελληνικών εταιριών δεν έχει, όχι απλά τμήμα Marketing, αλλά ούτε καν Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού (!) (Human Resources).
Γ) Πως θα πουληθούνε τα περισσότερα ελληνικά προϊόντα ,που είναι τις περισσότερες φορές ποιοτικά ανώτερα, ωστόσο κανείς εκεί δεν το ξέρει (!) γιατί λείπει το marketing.
Δ) Πως θα κάνουμε εξαγωγές στις Ευρωπαϊκές αγορές, για να ανεβεί τζίρος και να τονωθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα, -γιατί εδώ μέσα η αγορά με τα μέτρα που πήραμε η αγορά πέθανε-!!
E) Και, γιατί δεν «τραβάνε» τα Ελληνικά προϊόντα στις Ευρωπαϊκές αγορές;

..διότι, απλά είναι σε ανελκύστηκες συσκευασίες, σε λάθος σημεία που κανένας δεν τα βρίσκει, σε τιμές που είναι άσχετες… αγαπητέ κύριε Κορκίδη…


Εσείς Κύριε Κορκίδη, αντί λοιπόν να συμβουλέψετε να κάνουμε εξαγωγές και να προσλάβει ο Έλληνας μικρομεσαίος επιχειρηματίας έναν marketer, εσείς μας προτείνετε να καταργήσουμε και αυτούς τους ελάχιστους, που λίγες μόνο εταιρίες έχουνε, γιατί απλά λανθασμένα πιστεύετε ότι το Marketing είναι «τρικ» και η διαφήμιση είναι απλά κόστος…

Αγνοείτε ότι η διαφήμιση εκτός από ενημέρωση, αυξάνει και την αγοραστική διάθεση κύριε Πρόεδρε;

Εγώ σας προτρέπω να κάνουμε μια δοκιμή λοιπόν σε ένα μικρό νησί και ας μην βάλουμε εκεί ούτε μια διαφήμιση (στην τηλεόραση, περιοδικά), αλλά ούτε μια προσφορά σε ράφι και θα δείτε τι εμπόριο θα κάνετε κύριε Πρόεδρε...

Κύριε Κορκίδη, όταν δεν γνωρίζετε κάτι, απλά να ρωτάτε, δεν είστε υποχρεωμένος να τα ξέρετε όλα, αλλά να ρωτάτε. 'Οχι την κυρία Λούκα Κατσέλη, αλλά τον τελευταίο φοιτητή τμήματος Marketing.

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ηθική πτώχευση

“Η πορνογραφία προσπαθεί να προσβάλει τον έρωτα, να τον βρωμίσει. Αυτό είναι ασυγχώρητο. Πάρτε την πιο ευτελή περίπτωση, τις εικονογραφημένες κάρτες που πουλιούνται στα κρυφά, από τον υπόκοσμο, στις περισσότερες πόλης. Η ασχήμια όσων έχω δει είναι τέτοια που σου φέρνει δάκρυα. Τι προσβολή στο ανθρώπινο πνεύμα, τι προσβολή στην ζωτική ανθρώπινη σχέση! Κάνουν άσχημη και φτηνή την ανθρώπινη γύμνια, άσχημη και έκφυλη τη σεξουαλική πράξη, πρόστυχη, φτηνή και βρωμερή..”

H. D. Lawrence


Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η πορνογραφία σταμάτησε να λειτουργεί ως ταμπού. Την βλέπαμε προκλητικά κρεμασμένη στα περίπτερα, η πολιτεία μετά από καταγγελίες πολιτών, έκανε προσπάθεια να «μαζέψει» τις «τσόντες» από τα περίπτερα, αλλά η προσπάθεια δεν κράτησε για πάνω από μια εβδομάδα. Η εικόνα είναι αντί-αισθησιακή και δεν την συναντάς πουθενά σε όλη την Ευρώπη. Η ελληνική κοινωνία, σεξουαλικά πεινασμένη έτρεχε στα περίπτερα και αγόραζε εφημερίδες με DVD που έγραφαν ακατάλληλο για ανηλίκους.

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Γιώργο, κάνε κάτι και μετά πες μας ότι το έκανες.. Δεν αντέχουμε άλλα θα.. (Νόμος Περί ευθύνης Υπουργών)

Εχτές μετά την σύσκεψη των τριών σωματοφυλάκων της σημερινής Ελληνικής Δημοκρατίας (οικογενειοκρατίας) και του D’Artagnan , του Κ. Παπούλια δηλαδή, το σύνθημα «όλοι για έναν, ένας για όλους» έγινε για τους αρχηγούς κάτι περισσότερο από αναγκαίο…

Ο διαχειριστής του Ελληνικού Κράτους (του Χάους δηλαδή, γιατί αυτό δεν μπορεί να ονομάζεται Κράτος) ο ΓΑΠ και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, βλέποντας πως σιγά- σιγά δεν θα μπορούν πλέων ούτε να κυκλοφορούν έξω από τις βίλλες και τα μέγαρα, αποφάσισαν για έναν έκτακτο «ΝΟΜΟ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ» που θα «χαλαρώσει» τον ήδη πολύ εξαγριωμένο κόσμο από τα εξοντωτικά μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Ο κόσμος τα έχει «μαζεμένα» στους πολιτικούς και περιμένει την παραμικρή αφορμή για επεισόδια. Πράγμα που αποδείχτηκε και με το πρόσφατο επεισόδιο με τον Α. Κακλαμάνη..
Οι «αρχηγοί» το μήνυμα το πήραν και έδρασαν αστραπιαία. Μπράβο, γιατί σε άλλα ζητήματα κάνουν έναν αιώνα να τα βρουν. Εξαίρεση αποτελούν μόνο τα λεγόμενα αριστερά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ), που η σημερινή κατάσταση μάλλον τους εξυπηρετεί, στο ελεεινό δόγμα τους, δηλαδή στο: «όσο χειρότερα για σας, τόσο καλύτερα για μας»

Οι «αρχηγοί» επιτέλους συνειδητοποίησαν, ότι ο κόσμος, δεν αντέχει πλέων να βλέπει τους πολιτικούς να του κόβουν δεδουλευμένες συντάξεις και παράλληλα να βλέπει ατιμώρητες παλινωδίες των πολιτικών, όργια και φαγοπότια… στα κρατικά ταμεία.

Έτσι οι πολιτικοί αρχηγοί φέρνουν στην Βουλή έναν Νόμο, που θα αφορά την Υπουργική- Βουλευτική ευθύνη.

Ο ΓΑΠ είναι μάνα στο να κοροϊδεύει και έχει κοροϊδέψει συνειδητά ουκ ολίγες φορές τους Έλληνες και αυτή είναι άλλη μια κοροϊδία, γιατί στην ουσία κανείς δεν μπορεί να τιμωρηθεί και αυτό το ξέρει ο ΓΑΠ καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο.

Ο ΓΑΠ έχει ήδη χάσει κάθε αξιοπιστία και αν θέλει να είναι ξανά πιστευτός, πρέπει να κάνει το λόγο του έστω και μια φορά πράξη. (ας το κάνει έστω μια φορά και ας φύγει..)
Οι γενικοί γραμματείς των κομμάτων, αυτοί που είχαν το ταμείο και οι εταιρίες που συναλλάχτηκαν με το Δημόσιο, γνωρίζουν με ακρίβεια ενός λεπτού, ποιος και που πήγανε τα κλεμμένα από πολιτικούς λεφτά.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, ούτε τυμπανοκρουσίες, αλλά να αφήσει ο ΓΑΠ τον εισαγγελέα να κάνει την δουλεία του. Να μιλήσει ο Τσουκάτος, ο Αγγέλου, ο Χριστοφοράκος και να μας πούνε ….που πήγανε τα λεφτά;;

Έτσι όπως είναι τα πράγματα και με τόσα ψέματα που είπε ο ΓΑΠ, δεν νομίζω να υπάρχει έστω και μόνο ένα Έλληνας που πιστεύει ότι αυτός ο «Νόμος» θα έχει κάποια πρακτική εφαρμογή. Είναι προφανές ότι ο «Νόμος» όχι απλά πρέπει να υπάρχει, αλλά και να εφαρμόζεται.
Το παράδειγμα του να έχουμε Νόμους και να μην εφαρμόζονται είναι συνηθισμένο. Ας θυμηθούμε την απαγόρευση του καπνίσματος, που δεν εφαρμόστηκε ποτέ..

Με άλλα λόγια, ας δούμε τον Σημίτη και τον Καραμανλή στην φυλακή, ας δούμε να δημεύεται η περιουσία του Άκη, του Λαλιώτη και του Ρουσόπουλου πρώτα κι μετά τα ξαναλέμε.

Το τούνελ θα μας πάει ως २०२० και βλέπουμε...



Θα μπορούσε να είναι επίσης και ο διάλογος:
"Γιώργο, πρόσεχε!! Tο τούνελ (του ΔΝΤ) είναι πολύ στενό και μακρύ!!"
"Ε, και; Βλέπεις να μένει κανένας πολίτης εδώ;"

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Μια φωτογραφία = Χίλιες λέξεις





Φωτογραφία απεικονίζει μια νεαρή κοπέλα τσιγγάνικης καταγωγής, που καθόταν και ζητιάνευε μπροστά σε ένα μαγαζί της Θεσσαλονίκης.
Εντύπωση προκαλεί η ταμπέλα, που είναι γραμμένη και εκτυπωμένη σε Η/Υ, στην οποία βέβαια δεν πρέπει ποτέ να λείπει και το θρησκευτικό σύμβολο… για να συγκινηθεί ο υποψήφιος δωρητής.

Σαν κάτι να ήξερε ο Θ. Κ., όταν τα΄ λεγε...



«Η αρχηγία ενός στρατεύματος ελληνικού ήταν μία τυραννία, διατί έκαμνε και τον αρχηγό και τον κριτή και τον φροντιστή, και να του φεύγουν κάθε ημέρα και πάλιν να έρχωνταιֹ να βαστάη ένα στρατόπεδον με ψέματα, με κολακείες, με παραμύθιαֹ να του λείπουν και ζωοτροφίαις και πολεμοφόδια, και να μην ακούν και να φωνάζει ο αρχηγόςֹ ενώ εις την Ευρώπην ο αρχιστράτηγος διατάσσει τους στρατηγούς, οι στρατηγοί τους συνταγματάρχας, οι συνταγματάρχαι τους ταγματάρχας και ούτε καθεξήςֹ έκανε το σχέδιό του και εξεμπέρδευε. Να μου δώσει ο Βέλιγκτων 40.000 στράτευμα το εδιοικούσα, αλλ΄αυτουνού να του δώσουν 500 Έλληνας δεν εμπορούσε ούτε μία ώρα να τους διοικήση. Κάθε Έλληνας είχε τα καπρίτσια του, το Θεό του, και έπρεπε να κάνει κανείς δουλειά με αυτούς, άλλον να φοβερίζη, άλλον να κολακεύη, κατά τους ανθρώπους».

(Θ. Κολοκοτρώνης)


Τώρα, πως θέλει να διοικήσει το ΔΝΤ τους Έλληνες, (προσοχή! όχι την Ελλάδα) ..είμαι πάρα πολύ περίεργος...
Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι, ότι, ό, τι και αν κάνουν οι "κακοί" μας δανειστές, τόσο άχρηστοι, τόσο άσχετοι, αδιάφοροι και διεφθαρμένοι όσο οι "δικοί μας" πολιτικοί, δεν θα είναι...

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι, ότι το ΔΝΤ θα φύγει «νύχτα» απ’ την Ελλάδα,
γιατί η Ελλάδα, δεν είναι ούτε Ουγγαρία, ούτε Ρουμανία...
..και δεν το λέω με την έννοια της ανωτερότητας... κάθε άλλο, αλλά με την έννοια της ανισσόροπης ψυχοσύνθεσης του. Έλληνα, που την συναντάμε καθημερινά.

Θα σηκώσουν τα χέρια ψιλά, αφού δουν ότι ο Έλληνας δεν παλεύεται με κανένα τρόπο.

Λοιπόν καλή τύχη ΔΝΤ. Νομίζω πως αυτή την φορά υπερεκτίμησες τις δυνάμεις σου και ίσως θα είναι η πρώτη φορά που θα χάσεις και τα ωραία τα λεφτουδάκια σου. Γιατί, όταν θα θελήσεις να εισπράξεις, απλά δεν θα υπάρχει τίποτα να πάρεις…

Σήμερα, ποιος Έλληνας πολίτης πιστεύει ότι, αυτός (αυτοί) που θα διαχειρίζεται- μοιράζει τα 110 δις. της Ε.Ε. και του ΔΝΤ δεν θα βάλλει το χεράκι του…

Ή ποιος άλλος πιστεύει ότι τα χρήματα αυτά θα τα πάρεις πίσω;; χα, χα, χα..
(ΔΝΤ, που να ήξερες που έμπλεξες, αλλά ας πρόσεχες.. έμπλεξες και πίστεψες και εσύ στον παραμυθά τον ΓΑΠ..)

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ηρωική έξοδος

Η Ντόρα Μπακογιάννη ποτέ δεν αποδέχτηκε, ούτε συμβιβάστηκε με τη εσωκομματική της ήττα από τον «άσωτο γιό» και αυτό ίσως ήταν και το βασικό κίνητρο της για να υπερψηφίσει σήμερα, κόντρα στην γραμμή του κόμματος της, το «νομοσχέδιο κόλαφος» της ελληνικής αγοράς, που έφερε σήμερα στην βουλή ο έτερος "κληρονόμος" ΓΑΠ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη και οι σύμβουλοι της, περίμεναν με γαϊδουρίσια υπομονή κάποια σημαντική "ευκαιρία", ώστε να μην διαγραφεί από το κόμμα ΤΗΣ για κάποιο μπανάλ λόγο, αλλά να θεωρηθεί ως υπεύθυνη στάση και επίσης να μην κάνει την «αποστασία», αλλά την ηρωική έξοδο.
Ό έμφυτος οικογενειακός εγωισμός, το know-how του πατέρα της και η φιλοδοξία που αγγίζει όρια ματαιοδοξίας... η αβάσταχτη δίψα για χρήμα και για εξουσία, δεν της επέτρεψαν ποτέ να χωνέψει ότι δεν θα γίνει ποτέ η πρώτη Ελληνίδα Πρωθυπουργός, όπως το είχε ονειρευτεί η ίδια και ο πατερούλης της.

Η Ν. Μπακογιάννη χρειαζόταν ένα αίτιο επικοινωνιακά ισχυρό και σοβαρό, που θα της επιτρέψει να συνεχίσει την πορεία της προς την εξουσία.

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι, πως σε λίγους μήνες θα είναι «άτυπο» μέλος της κυβέρνησης του ΓΑΠ, ή ως αφανής συνεργάτης ή ακόμη και ως μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Χανς Κριστιαν Άντερσεν



Ο νεοέλληνας «Χανς Κριστιάν Αντερσεν» μας είπε σήμερα και άλλο ένα παραμύθι:

..«ότι οι υπαίτιοι της κρίσης θα πάνε στην φυλακή»

δηλαδή οι Σημίτης, Παπαντωνίου, Α. Παπαδόπουλος, Κ.Καραμανλής, Αλογοσκούφης και η Μπακογιάννη θα πάνε φυλακή;;
‘Η μήπως δεν ήταν όλοι αυτοί μαζί και ο καθένας ξεχωριστά οι υπεύθυνοι για την φούσκα του Χρηματιστηρίου, τα υπερκοστολογημένα Δημόσια έργα, τους Ολυμπιακούς των δανεικών και τις πελατειακές προσλήψεις στο Δημόσιο..

Αχ βρε Γιώργο. Eσένα η μανούλα σου η Μαργαρίτα δεν σου είπε ότι...

"μεγάλη κουβέντα να μην λες παιδί μου, μεγάλη μπουκιά να φας"

Γιώργο. Είσαι πλέων ο πιο αναξιόπιστος Πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας.

Αν θέλεις να φύγεις, φύγε και να είσαι σίγουρος ότι δεν θα στενοχωρεθεί κανείς, ούτε η Ελλάδα θα καταστραφεί. Να είσαι βέβαιως γι ‘ αυτό.

Όλα όσα σε έξη μήνες είπες, τίποτα δεν έγινε. Ή μάλλον έγινε ακριβώς το αντίθετο.
Όμως ως πότε κ. Πρωθυπουργέ θα μας παραμυθιάζετε

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ ή τα λέμε όλοι στον ΟΑΕΔ



Θάνατος και σε Έλληνα επιχειρηματία, είναι τα μέτρα που προανήγγειλε η αντιεπιχειρηματική κυβέρνηση του ΓΑΠ.
Τα μέτρα ουσιαστικά δεν εξυπηρετούν κανέναν. Ο Έλληνας επιχειρηματίας, είνια αυτός που καλείται να πληρώσει την «νύφη», δηλαδή τα σπασμένα..
Ήδη ο Πρόεδρος της ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος, ο οποίος είναι γνωστός για τις φιλελεύθερες θέσεις του, τοποθετήθηκε κατά των μέτρων, καθώς μουδιασμένος επίσης εμφανίστηκε και ο Πρόεδρος της ΣΕΒ, ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος.

Το κομμάτι των μέτρων που πλήτουν την επιχειρηματικότητα είναι άθλια και πρόχειρα, καλύπτουν μόνο τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες.
Αποτελειώνουν την υγιή μικρο-μεσαία επιχείρηση, τόσο με την αύξηση του ΦΠΑ, όσο και με της βενζίνης (για δεύτερη φορά για φέτος). Ουσιαστικά σβήνεται όποια κερδοφορία και η μόνη λύση είναι πλέων οι απολύσεις ή οι αυξήσεις στις τιμές…
Ο επιπρόσθετος Νόμος της φορολογίας στις κερδοφόρες εταιρίες με πρόσθετο φόρο,, ουσιαστικά είναι η τιμωρία των κερδοφόρων επιχειρήσεων, επιχειρηματιών.
Η τιμωρία της ικανότητας τους, που τις αναγκάζει να συμπεριφερθούν στο μέλλον με διαφορετικό τρόπο, ωθώντας τους ακόμη και σε μετανάστευση σε μέρη που είναι πιο φιλικά στους επιχειρηματίες, αφού αυτό το κράτος μισεί και πάντα μισούσε τον έντιμο επιχειρηματία.
Έτσι κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της υγιούς ελληνικής επιχείρησης και ανοίγει δρόμος σε μαφιόζικες εταιρίες και πρακτικές που θα έχουν συναλλαγές με τους κυβερνώντες κυρίως κάτω από το τραπέζι, όπως γίνεται για παράδειγμα στην «Πουτινο-αυτοκρατορική Ρωσία.

Το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται το πιο καταστροφικό κόμμα της Ελλάδος και της Ευρώπης. Τον Γιώργο (ΓΑΠ) η ιστορία θα τον αναδείξει, ως τον πιο ανίκανο κυβερνήτη, που ολοκλήρωσε το τιτάνιο έργο του πατέρα του, καθώς ισοπέδωσε ότι έμεινε όρθιο.

Το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα είναι ναρκισσιστικό, αγαπάει την μίζα, το ρουσφέτι, τις πελατειακές σχέσεις. Παράλληλα είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ, 100%, γιατί δεν σέβεται τίποτα, ούτε την ψήφο που τους έδωσε ο ψηφοφόρος της, όμως ούτε και τα ίδια της τα στελέχη . Ενεργεί με γνώμονα το συμφέρων του και μόνο.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν ιστορική ευθύνη για την ισοπέδωση και διάλυση του κράτους, ως οντότητα και πρέπει μαζί με τον διαχωρίσμό Κράτους- Εκκλησίας να γίνει και ο διαχωρισμός του ΚΡΑΤΟΥΣ από το ΠΑΣΟΚ!!!

Καλώ, όλους τους ορθά σκεπτόμενους πολίτες και πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ, να αντιδράσουν και να διασπάσουν το ΠΑΣΟΚ.
Να κάνουν ένα Κεντρώο Κόμμα, όπως έκανε στην Γαλλία ο François Bayrou τους Κεντρώους και να στείλουν την συμμορία του Γιωργάκη στο σπίτι του.

Συγχαρητήρια στην Νέα Δημοκρατία που φέρθηκε δια του Αντώνη Σαμαρά ως υπεύθυνο αστικό κόμμα και που θα καταψηφίσει τον Νόμο «κόλαφος» του Έλληνα επιχειρηματία και πολίτη.
Το νεοφασιστικό κόμμα του «Καρατζαφέρη» φαίνεται πως βρίσκει αρκετές ομοιότητες με το ΠΑΣΟΚ και έτσι το στηρίζει και γίνεται το «δεξί» χέρι του.
Το «αριστερό» χέρι αναδεικνύεται η οικογένεια Μητσοτάκη, που αγαπάει όσο καμία άλλη την οικογενειοκρατία… και… η ουρά, ε, ας μην το πω καλύτερα, γιατί εκεί έχω και φίλους, τους οποίους τους σέβομαι και τους δικαιολογώ, γιατί οι άνθρωποι ουδεμία σχέση έχουν με την αγορά, παρά μόνο με δικηγορικά γραφεία, οπότε απαλλάσσονται λόγω άγνοιας.

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Σχόλιο μπλογκερ από Ναυτεμπορική

Κε Πρωθυπουργε,

Θελετε ο Ελληνικος λαος κατα καποιο τροπο να συμφωνησει και να σας συνδραμει σαυτον τον δυσκολο και ανηφορικο δρομο που αναγκαστικα πορευεστε και ολοι μας υποχρεωτικα - διχως δικαιωμα αλλης επιλογης -ακολουθουμε ? ? ?

Ειναι απολυτα επιβεβλημενο ο Ελληνικος λαος να νοιωσει,επιτελους σαυτον τον τοπο, το αισθημα του δικαιου.

Πως θα γινει αυτο ?

κατα την ταπεινη μου αποψη Θα πρεπει λοιπον:

α)να παραιτηθουν η να εκδιωχθουν απο την Βουλη (και να αντικατασταθουν) ολοι οι βουλευτες-πολιτικοι (απο οποιον χωρο και αν προερχονται) που εστω και και καθ υποψιαν τα ονοματα τους εχουν αναμιχθει σε οικονομικα, διαχειριστικα, η αλλα σκανδαλα.

β)παραλληλα με τα υποχρεωτικα μετρα που λαβατε (ελπιζω και ευχομαι να ειναι τα τελευταια)να βρεθει τροπος και γρηγορες διαδικασιες αποτελεσματικης ποινικοποιησεις της διαχρονικης διαφθορας των πολιτικων . Και σας παρακαλω οχι μεσω επιτροπων της βουλης, που ποτε και πουθενα δεν καταληγουν.

γ)Να αρθει η ασυλια των βουλευτων .

δ)Να συσταθει επιτροπη (π.χ.απο το λογιστηριο του Κρατους) ελεγχου και εγκρισης των βουλευτικων εξοδων και δαπανων . . . .

ε)Βουλευτης η πολιτικος στο εξης να γινεται οποιος αγαπαει τον τοπο και θελει και μπορει να προσφερει στο κοινωνικο συνολο, και οχι εκεινοι που βλεπουν την πολιτικη σαν μεσο πλουτισμου . . . .

στ) αν δεν βρισκετε καταλληλους συνεργατες μεσα απο τον πολιτικο χωρο αναζητειστε τους αναμεσα στους επαηγγελματιες-τεχνοκρατωες που - δοξα το θεο -ειναι πολλοι στον τοπο μας.


Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/news/viewcomments.asp?id=1810407

Δεν θα περπατήσεις ξανά ανέμελος στους δρόμους της Αθήνας

Τα χθεσινά επεισόδια που κάνανε το γύρο του κόσμου με πρωταγωνιστή Α. Κακλαμάνη, πρώην Πρόεδρο της Βουλής, ήταν απλά η πρώτη γεύση από όσα θα ακολουθήσουν. Ο κόσμος εκεί έξω έχει εξαγριωθεί για τα καλά και δεν σας σώζει ούτε η αποβάκωση με την Λατσιομενεγάκη, ούτε
Τσούλ(ι)α, ούτε με την Ντούβλη δεν θα σώσουν με τις τσόντες την κατάσταση.
Και ξεκαθαρίζουμε ότι ο κόσμος δεν έχει εξαγριωθεί ουσιαστικά με τα μέτρα, αλλά με το ποιοι έφεραν την Ελλάδα σε αυτό το χάλι.
Και, αν ο κόσμος δεν δει να πάει ο πολιτικός στην φυλακή, αν δεν δεσμευτούν τα κλεμμένα, δεν θα ηρεμήσει εκεί έξω κανείς.

Αν είσαι ή ήσουν υπουργός κυβερνήσεων Α.Παπανδρέου, Κ.Σημίτη ή Κ.Καραμανλή Β', να ξέρεις ότι δεν θα μπορέσεις ποτέ ξανά να περπατήσεις ελεύθερος στην Αθήνα...
Δεν θα ζεισεις ποτέ ξανά την αίσθηση το να καθίσεις σε ένα καφέ και να διαβάσεις ανέμελα την εφημερίδα σου.
Θα ζεις σαν το σπάνιο πουλί σε χρυσό κλουβί, θα φοβάσαι τα θηρία που είναι εκεί έξω και μέσα σου θα είσαι δυστυχισμένος. Θα περπατάς και θα χαμογελάς αριστερά και δεξιά με τους σωματοφύλακες σου και θα φοβάσαι ότι από κάπου θα εμφανιστεί κάποιος «παρανοϊκός» που θα σου επιτεθεί...

Όταν θα κοιμάσαι και θα βλέπεις εφιάλτες, θα ξυπνάς με άγχος για σένα και τα παιδιά σου. Θα ζηλεύεις τους απλούς πολίτες και ας έχεις τα αστραφτερά αυτοκίνητα, σκάφη και καταθέσεις στην Ελβετία..

Καημένε πολιτικέ, δεν σε ζηλεύω καθόλου, γιατί όλα όσα έχεις δε θα μπορέσεις ποτέ να τα απολαύσεις, ..τουλάχιστον εντός συνόρων της Ελλάδας.

Θα μετανιώνεις που τα λεφτά που μας έδειναν από την Ευρώπη, εσύ τα έκανες ρουσφέτια, αγόραζες εξοπλισμούς με υπερχρεώσεις για να πάρεις προμήθειες (μίζες), έκανες διορισμούς χωρίς λογική και όριο, καμάρωνες Ολυμπιακούς με δανεικά..
Ή τα έκανες βίλλες, καταθέσεις και dolce vita... ανέθεσες έργα σε μαφιόζους και όχι υποδομές και επενδύσεις για μια σύγχρωνη φιλελεύθερη κοινωνία.

Σκέψου.

Νεές λέξεις (.. η συνέχεια )

Ήμουν απόλυτα σίγουρος εχθές όταν έγραφα το άρθρο για τις νέες λέξεις που θα εισάγει ο φιλόλογος και διάδοχος του Μπαμπινιώτη ο ΓΑΠ, ότι θα βγάλει νέες λέξεις.
Σήμερα 24 ώρες μετά από όσο το έγραψα εμφανίστηκε ήδη η πρώτη λέξη όπως την είχα προβλέψει.
ΝΕΟΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ.
Τώρα περιμένουμε και τις υπόλοιπες….

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Ο αγώνας δικαιώνεται τώρα.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου εκεί που είναι, θα έπρεπε να αισθάνθηκε δικαιωμένος ακούγοντας τον επίτιμο της ΝΔ και αιώνιο του πολιτικό αντίπαλο -στην μάχη της κουτάλας- τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να λέει πως στηρίζει τα μέτρα που ανακοίνωσε ο γιος του.
Ο Κ. Μητσοτάκης, δήλωσε στις ειδήσεις του Λαμπαρο-Μπομπολικού MEGA Channel (!) ότι «τα όποια μέτρα κριθούν ως απολύτως αναγκαία, δεν είναι στο χέρι μας να τα πάρουμε ή όχι. Έχουμε άλλο δρόμο ή δεν έχουμε, είναι το ερώτημα», δήλωσε. Ανέφερε επίσης ότι, «η ΝΔ πρέπει να τα στηρίξει κατά τον ίδιο τρόπο που τα στηρίζει η κυβέρνηση. Το ίδιο και τα άλλα κόμματα».

Τώρα όπως φαίνεται οι συσχετισμοί αλλάζουν, καθώς ο κοινός αντίπαλος τους (περισσότερο από την πλευρά Μητσοτάκη), που δεν είναι άλλος από τον Αντώνη, τους ενώνει.
Και επειδή ο Αντώνης πρόσφατα άδειασε την Ντόρα, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην πόρτα εξόδου από την Ρηγίλλης, φαίνεται πως ο επίτιμος προετοιμάζει λίγο χώρο στο νέο-ΠΑΣΟΚ του Γιώργου. Γιατί δεν μπορεί να μείνει ανεπάγγελτη και μόνη η ψηλή.
Οι οικογένεια Μητσοτάκη γνωρίζει καλύτερα από όλους, ότι το κεφάλαιο Νέα Δημοκρατία για την Ντόρα τελείωσε και ότι τα νέα κόμματα είναι επίσης καταδικασμένα σε αποτυχία, κάτι που απέδειξε η ιστορία.

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο ΓΑΠ δεν έχει πολλούς φίλους (σημ. αναφέρθηκε πρόσφατα κα σε πολιτική μοναξιά) στο ίδιο του το κόμμα. Όμως, τώρα μπορεί να νιώθει δικαιωμένος αφού έχει μαζί του την οικογένεια Μητσοτάκη...
Τώρα το μόνο που το ευχόμαστε είναι, να μην κολλήσει λίγη απ’την «τύχη» του επίτιμου, γιατί αυτόν τον βλέπω καλά, αλλά εμάς δεν μας βλέπω καθόλου καλά..

Τέλος, να θυμίσουμε ότι δεν έχουνε πολλά χρόνια από τότε που ο επίτιμος είχε κάνει την περιβόητη δήλωση- υποτίμηση του τότε Γιωργάκη, ότι «το παιδί δεν κάνει..».

Νέες λέξεις

Τα τελευταία χρόνια μπήκαν στο λεξιλόγιο μας ουκ ολίγες νέες λέξεις. Αφενός από τα greeklish -που βλέπουμε συχνότατα στο Fuckbook- και αφετέρου απ’την νέα γλώσσα των εφήβων.
Όμως και το πολιτικό σύστημα που ηγείται στις μέρες μας ο «Τρουχίλο ο ψεύτης» δεν μπορεί να πάει πίσω…
Τα προηγούμενα χρόνια ακούγαμε κάθε τρεις και τόσο για τους νεόπλουτους, νεοπλουτισμό και νεοφιλελευθερισμό.. .
Είδαμε μεταξύ άλλων και κάτι υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που από αριστερά φτωχαδάκια να γίνονται ξαφνικά ζάμπλουτοι.

Τα πράγματα τώρα όμως αλλάζουν και όπως ο ΓΑΠ υποσχέθηκε, σε ένα χρόνο η Ελλάδα δεν θα είναι ίδια χώρα, με εκείνη που ξέραμε. Και όταν πει κάτι ο ΓΑΠ.., το πραγματοποιεί. Το απέδειξε άλλωστε και το προηγούμενο εξάμηνο, που ο άνθρωπος όσα είπε, τίποτα δεν έγινε ή για την ακρίβεια, έγιναν ακριβώς τα αντίθετα.
Όμως ο ΓΑΠ ως δημοκράτης και σοσιαλιστής, που ήρθε στην εξουσία με το περιβόητο δαχτυλίδι του Σημίτη, που στην συνέχεια επανεκλέχτηκε με 1.000.000!!!! ψηφοφόρους τους οποίους δεν τους είδε ποτέ κανείς, γιατί οι άνθρωποι απλά πήγαν νύχτα να ψηφίσουν.., που ύστερα με το γνωστό δημοκρατικό τρόπο νίκησε τον Βενιζέλο. Στην συνέχεια με υποσχέσεις ότι την Ελλάδα έχει λεφτά και ότι θα την μεταμορφώσει σε Δανία, εξελέγη απέναντι στο Καραμανλή που έλεγε ότι θα κάνει όσα γίνονται σήμερα.
Τώρα με τα νέα μέτρα που έφερε και αφού άργησε 6 μήνες, κάποια είναι προς σωστή κατεύθυνση, όπως περιορισμός του Δημοσίου. Τα υπόλοιπα μέτρα όμως που χωρίς να τα εξετάσει αν μπορεί να αποδώσουν. Ο ΓΑΠ και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του φρόντισαν να εισάγουν στο λεξιλόγιο μας πλέον και νέες λέξεις: Δυο Νου Του, Σπρεντς και Σουαπς,..

Με την πολιτική της άγριας φορολόγησης, της συρρίκνωσης επιχειρηματικότητας, εισοδήματος σε χαμηλά στρώματα στους συνταξιούχους, δηλαδή του Νέοπατριωτισμού και Νεοσοσιαλισμού, σύντομα θα δημιουργήσει Νεομακροανέργους , Νεόφτωχους, Νεόζητιανους,, Νεοεγκληματίες, Νεομεταναστευτισμός, Νεοπεθαμένους .