Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Να δοθεί τέλος στις αυθαιρεσίες

Την ώρα που οι οικονομίες όλου του κόσμου ανασυντάσσονται και παγκοσμίως χαράζεται η νέα οικονομική πολιτική , κατόπιν αποτυχημένης πολιτικής των κρατικών παροχών, επιδοτήσεων και ενισχύσεων σε διάφορους κλάδους και τομείς που πραγματοποιήθηκαν γενικά, αλλά και ειδικά στην χώρα μας από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και που έφεραν τις κοινωνίες στο χείλος του γκρεμού.

Μαζί με αυτό έχουμε και την όξυνση παγκοσμίου ανταγωνισμού και ήδη βλέπουμε πως αρκετές πολυεθνικές εταιρίες είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ενώ άλλες συρρικνώνονται, είτε κλείνοντας τα εργοστάσια τους και απολύοντας κατά χιλιάδες προσωπικό για να επιβιώσουν ή κάνοντας περικοπές σε μισθούς.

Στην Ελλάδα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πάμε κόντρα στο ρεύμα της εποχής και μοιράζουμε πλουσιοπάροχες επιδοτήσεις, της οποίες υποθηκεύουμε το μέλλον των επόμενων γενεών. Παρότι που η χώρα μας δεν διαθέτει μεγάλες εταιρίες που απολύουν χιλιάδες προσωπικό, βγάζει μόνη της τα μάτια της με το να κλείνουν οι αγρότες στην κυριολεξία ως τραμπούκοι τις Εθνικές οδούς, εμποδίζοντας έτσι την διέλευση των πολιτών, των εργαζομένων, του εμπορίου και του τουρισμού και ο πολίτης είναι για άλλη μια φορά απροστάτευτος απέναντι σε κάθε είδους αυθαιρεσία.Οι αγρότες μπορεί να έχουν δίκιο και κανείς επίσης δεν αμφισβητεί ότι η εργασία τους είναι από της πιο σκληρές. Όμως πρέπει μόνοι τους να βρουν τρόπους για να επιβιώσουν, να ανταγωνιστούν τους συνάδελφους αγρότες και τα αγροτικά προϊόντα των υπόλοιπων αγροτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παράγοντας ποιοτικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές και όχι κάθε φορά σαν κακομαθημένα παιδιά να περιμένουν την κρατική ενίσχυση κλείνοντας τους δρόμους και δημιουργώντας προβλήματα και στους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους της Ελλάδας.

Η γεωργία πρέπει να αναβαθμιστεί και να εξυγιανθεί από μέσα, χωρίς την παρέμβαση του κράτους, ώστε να μείνουν υγιείς κι αυτοδύναμες μονάδες.
Η Ελληνική ύπαιθρος είναι ιδανική στις καλλιέργειες πολλών προϊόντων που μπορούν να προωθηθούν στις αγορές της Ευρώπης, όπου ουσιαστικά δεν υπάρχει το ελληνικό αγροτικό προιόν.
Αντί λοιπών οι αγρότες και οι εκπρόσωποι τους να κλαίγονται ότι έχουν απούλητες σοδιές στις αποθήκες και να μπλοκάρουν την Ελλάδα, καλύτερα να αναζητήσουν νέους πελάτες στις Ευρωπαικές αγορές.

Από την άλλη και η κυβέρνηση Καραμανλή έχει την ευθύνη της και τώρα «λούζεται» όσα υποσχέθηκε προεκλογικά στους αγρότες με χαρακτηριστική την προεκλογική υπόσχεση του Πρωθυπουργό, ότι ο ίδιος θα πάει στις "Βρυξέλλες" για να διαπραγματευτεί τις ποσοστώσεις και τις επιδοτήσεις. Επίσης και προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν τεράστια ευθύνη όταν προέτρεπαν με διαφημιστικά σποτ νέους και άνεργους να ασχοληθούν με την γεωργία και κτηνοτροφία, χωρίς κάποια υποδομή και χωρίς κάποιο στρατηγικό σχέδιο, στοχεύοντας απλά στην ψηφοθηρική ιδιοτέλεια και στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.

Και σήμερα αντί οι εκλεγμένοι από τον λαό πολιτικοί και η κυβέρνηση, να εξοικονομούν πόρους και να περικοπούν πρώτα τις σπατάλες τους και του κράτους, «χαρίζουν- υποθηκεύουν» πρώτα με 28 δις τις κερδοφόρες τράπεζες και εν συνέχεια τάζουν 620 εκ. και στους αγρότες, χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα ελπίζοντας στο ότι θα ξεγελάσουν τους αγρότες και θα φύγει ένας άλλος βραχνάς.

Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίζει και οφείλει να γνωρίζει ότι είναι καθήκον της να διευκολύνει και να προστατεύει τους πολίτες αυτής χώρας και να ανοίξουν άμεσα οι δρόμοι και οι Έλληνες γεωργοί να επιστρέψουν στις καλλιέργειες τους.

1 σχόλιο:

Averell είπε...

Πολύ καλό άρθρο! Συγχαρητήρια Παναγιώτη!