Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Πως αποφεύχθηκε στο παρά ένα η «συνάντηση» του ΣΕΒ με τους διαδηλωτές

Θεσσαλονίκη, 9 του Σεπτέμβρη και ώρα 2μμ., βρίσκομαι στην Τσιμισκή και ξαφνικά εξελίσσεται μπροστά στα έκπληκτα μάτια πολλών περαστικών το εξής συμβάν.

Βλέπω ότι μια πορεία, από τις πολλές προγραμματισμένες πορείες, κατευθύνεται από την Πλατεία Ελευθερίας επί της οδού Βενιζέλου...
Ταυτόχρονα 15-20 μέλη του ΣΕΒ, μεταξύ των οποίων και ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ο Γιώργος Μυλωνάς και πολλοί άλλοι, κατευθύνονται με τα πόδια από τη Τσιμισκή και μάλιστα χωρίς οποιαδήποτε συνοδεία αστυνομίας, με κατεύθυνση προς την οδό Καλαποθάκη, όπου υποθέτω ήταν προγραμματισμένο και το μεσημεριανό τους γεύμα..

Ξαφνικά η πομπή των επιχειρηματιών φτάνει από την Τσιμισκή στο περίπτερο (δίπλα από το ζαχαροπλαστείο «Αγαπητός») και συνειδητοποιεί ότι η απόσταση που τους χωρίζει από τους διαδηλωτές είναι μικρότερη από 10 μέτρα!!!

Ευτυχώς ο ένας εκ των επιχειρηματιών βλέπει και ακούει τους διαδηλωτές… κάνει μια αργή κίνηση και γυρίζει και με κίνηση των χεριών του ειδοποιεί το υπόλοιπο από της πομπής των επιχειρηματιών. Η υπόλοιποι ξαφνικά καταλαβαίνουν πόσο κοντά βρίσκονται από τους διαδηλωτές και κοντοστέκονται πίσω από το περίπτερο, περιμένοντας να περάσουν οι διαδηλωτές με τις κόκκινες σημαίες και με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Στο παρά πέντε λοιπόν αποφεύχθηκε οι όποια σύγκρουση (λεκτική ή σωματική) και αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι δεν φτάνει στην ζωή να είσαι απλά έξυπνος, αλλά και τυχερός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: