Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Το ΟΧΙ της Θεσσαλονίκης στους πολιτικούς

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη, κατά την παρέλαση της 28 Οκτωβρίου για την επέτειο του "ΟΧΙ του 40’", κάποιοι συμπολίτες μας, μας έδειξαν αυτό που αισθάνεται η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας. Την αποστροφή από τους πολιτικούς και την πολιτική που ασκείται τα τελευταία χρόνια… "για εμάς, χωρίς εμάς".
Τώρα, ο καθένας βγαίνει και ερμηνεύει, όπως τον βολεύει, την σημερινή αυθόρμητη εκδήλωση... η οποία είχε μεταδοτικό χαρακτήρα και που εξαπλώθηκε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.
Πρώτος, πρώτος, μίλησε ο βασικός πρωταγωνιστής του φιάσκου της Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος Παπούλιας, που μίλησε για ντροπή. Πέσανε οι μάσκες και τα ωραία πατριωτικά λόγια και είδαμε έναν διαφορετικό Πρόεδρο, θυμωμένο μεν, ταπεινωμένο δε. Είδαμε έναν Παπούλια σαν τον Πόντιο Πιλάτο, που δεν συνειδητοποιεί τον βαθμό της ατομικής του ευθύνης στην σημερινή κατάσταση. Που, τότε, στη δεκαετία του 80' διόριζαν μαζί με τον Αντρέα και τους άλλους συντρόφους σοσιαλιστές, με σέσουλα και γέμισαν το δημόσιο με μονάχα ένα κριτήριο, την κομματική ταυτότητα και την πρόθεση ψήφου και έτσι οι στρατιές ανίκανων κατέλυσαν το Δημόσιο την Δημόσια Διοίκηση, που στη συνέχεια έφεραν την χώρα στον γκρεμό.
Τώρα, που το «όνειρο του Δημοσίου», χάρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έγινε εφιάλτης τους και που δεν έχουν ούτε να δώσουν, ούτε μπορούν να υποσχεθούν, αισθάνονται ανίκανοι και ότι ο κόσμος είναι αχάριστος…
Από την άλλη πλευρά ο Δήμαρχος μας και, κατά τα άλλα συμπαθής Γιάννης Μπουτάρης, που ήταν πάντα εκτός του «συστήματος», μίλησε αμέσως μετά το φιάσκο στον Γ. Παπαδάκη του ANT1, και αναφέρθηκε για την κατάλυση θεσμών.
Και με κάνει να σκεφτώ ότι ο κυρ-Γιάννης έγινε main stream πολιτικός λες και ούτε κείνος καταλαβαίνει ότι τα ψέματα τελείωσαν.
Βρέ πως αλλάζουν οι άνθρωποι… όταν πιάνουν καρέκλες και από επαναστάτες γίνονται καθεστωτικοί..
Το MEGA, το κομματικό όργανο του ΠΑΣΟΚ, που η ΠΡΑΒΝΤΑ και ο Γκεμπελς ήταν μπροστά της μαθητούδια, με την σειρά του, χαρακτήρισε τα «γεγονότα» ως εκδήλωση κάποιον ασήμαντων ομάδων και προσπάθησε να υποβαθμίσει όλη τη κατάσταση. Στην συνέχεια η κατάσταση έγινε «σούπα» όπου κάθε μαϊντανός είπε το μακρύ και το κοντό του.
Και ανησυχώ πως η ουσία, δυστυχώς, για άλλη μια φορά θα πνιγεί ή θα αναλωθεί σε άχρηστες και ανούσιες φλυαρίες.
Π¨αντως για μένα το συμπέρασμα και η λύση στο σημερινό αδιέξοδο είναι μία.. Εκλογές!

1 σχόλιο:

Τάκης και Στάθης είπε...

Ποιοί είμαστε...
Ο Τάκης και ο Στάθης.
Δύο σκληρά εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, που βαρέθηκαν να πληρώνουν φόρους για να συντηρείται το δημόσιο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους του ιδιωτικού τομέα, να αγκαλιάσουν την προσπάθειά μας, να αναδείξουμε τα προβλήματά μας και να προτείνουμε λύσεις. Ευπρόσδεκτοι είναι και οι επιχειρηματίες, αρκεί να μήν έχουν πολλά πολλά με το δημόσιο.
Σχολιασμοί ελεύθεροι.
http://idiotikosypallilos.blogspot.com/