Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Η ελληνική κοινωνία σε κρίση

Η Ελληνική κοινωνία και οικονομία διανύουν ίσως μια από της δυσκολότερες στιγμές στην νεότερη ιστορία. Τα επόμενα χρόνια θα κρίνουν πολλά καθώς η κοινωνία βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και το κράτος στην ανυπαρξία. Το κρατικό χρέος φτάνει και περνάει το αστρονομικό ποσό των 400 δις και οι ανίκανες κυβερνήσεις σπαταλάνε καθημερινά εκατομμύρια ευρώ σε διάφορες δραστηριότητες που δεν έχουν πάτο και σε ενίσχυση κρατικών εταιριών και επενδύσεων (ΔΕΗ, Ολυμπιακή, ΟΣΕ ) που όχι μόνο δεν φέρνουν καμία ανάπτυξη, αλλά αντίθετα επιβαρύνουν και υποθηκεύουν το μέλλον των νέων γενεών.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι είναι αντιμέτωποι με πρωτοφανή φορολογικά μέτρα. Η φορολόγηση μικρομεσαίων εταιριών φτάνει με όλες τις περαιώσεις το εξωφρενικό 25-30%. Το κράτος είναι ουσιαστικά συνέταιρος και δεν αφήνει σε κανέναν να πάρει ανάσα.

Οι εταιρίες και επιχειρηματίες προτιμούν συχνά την μετανάστευση ή την τεχνητή φοροδιαφυγή (φοροαπαλλαγή για να το λέμε λίγο πιο μαλακά), κατά το πρότυπο που το δίδαξαν οι πρώην υπουργοί Μαγγίνας και Βουλγαράκης. Με τις διάφορες Off shore εταιρίες, με το να μην καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων ή με διάφορα λογιστικά τεχνάσματα κρατώντας την παράδοση που έρχεται από την Βυζάντιο και την Τουρκοκρατία, όπου ο πολίτης έχει εχθρό το ίδιο το κράτος και το κράτος δυνάστευε τους πολίτες.

Η κυβέρνηση και οι υπουργοί, αντί να ασκούν κυβερνητική πολιτική και να ασχολούνται με τον τόπο ( με την θέσπιση νόμων και αρχών) και με τα κοινωνικά προβλήματα για τα οποία τους εξέλεξαν οι Έλληνες, ασχολείται με το να πλουτίζουν παράνομα με αθέμιτο τρόπο (δομημένα ομόλογα, Μίζενς, Βατοπέδι, εξοπλισμοί…) και να διασέρνουν ακόμη περισσότερο το ίδιο το Ελληνικό κράτος.
Οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή έδωσαν τη χαριστική βολή στη παραπατούσα οικονομία.

Η ελληνική κοινωνία πρέπει να καταλάβει, ότι μόνο με μια φιλελεύθερη πολιτική (χωρίς να είναι απαραίτητο να προέρχεται από φιλελεύθερο κόμμα ) μπορεί να δώσει νέα αρχή και προοπτική στην κοινωνία και στην οικονομία.
Η συντήρηση και ο «σοσιαλισμός» που κυβερνούν δια των οικογενειοκρατιών τόσα χρόνια εξόφλησαν και αποδείχτηκαν ανύπαρκτες και καταστροφικές.

Οι λύσεις είναι πολλές. Μία βρίσκεται στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων και ενίσχυση εξαγωγών και προσέλκυση πραγματικών ξένων επενδυτών.
Η κυβέρνηση πρέπει να βοηθήσει μέσω φοροαπαλλαγών τις εταιρίες που κάνουν εξαγωγές και αυτές που κάνουν επενδύσεις στην έρευνα και καινοτομία. Το νομοθετικό πλαίσιο που είναι εχθρικό στους ξένους επενδυτές, πρέπει να αλλάξει άμεσα!! Το κράτος πρέπει να σταματήσει να είναι επιχειρηματίας.

Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται ουραγός στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, στις εξαγωγές, πρωταθλητής στις εισαγωγές και στις εξαγωγές επιχειρήσεων.

Τώρα που βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, πρέπει οι πολιτικοί μας να σταματήσουν να ασχολούνται με μικροκομματισμό και να εκμεταλλεύονται υποκριτικά τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, (την ώρα που πεθαίνουν καθημερινά δεκάδες νεαροί από την μάστιγα των ναρκωτικών, που είναι μια ανοιχτή πληγή στο μέλλον ), αλλά να αναζητούν τα αίτια και τις λύσεις από την αδιέξοδο και η απογοήτευση των πολιτών.

Αν εφαρμοστούν αυτά θα σταματήσουμε να βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους των πόλεων μας τους επαναστατημένους νεαρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: