Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Πλανόδιοι πωλητές ή το πρώτο "ελεύθερο" πολυκατάστημα στην Πλατεία Αριστοτέλους

Μετά από μία εβδομάδα δουλειάς, συνήθως ανταμείβω τον εαυτό μου με έναν καλό και περιποιημένο κυριακάτικο καφέ. Έτσι συνηθίζω τις τελευταίες Κυριακές να αγοράζω την εφημερίδα μου και να κατηφορίζω στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Εκεί χαλαρώνω από όλα τα προβλήματα και έγνοιες.
Όμως εκεί τελικά αντί να χαλαρώνουμε, κάνουμε το shopping μας…
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.
Καλή επιλογή λοιπόν ο καφές στην Αριστοτέλους. Ωραία πλατεία, καλή θέα στην θάλασσα, καλός καφές με «μόλις» 4,5 ευρώ. Αλλά τελικά σκέφτομαι ότι είναι ακόμη καλύτερη επιλογή για όσους πιστεύουν στο παλαίο ρητό "τερπνών μετά του ωφελίμου..."
Διότι για όσους δεν το γνωρίζουν στην Πλατεία Αριστοτέλους λειτουργεί το πρώτο ελεύθερο -κινητό- πολυκατάστημα και μάλιστα με ελεύθερο ωράριο (Κυριακές ανοιχτά).

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Σε μία ώρα, όσο δηλαδή έπινα τον καφέ μου πέρασαν:

1) 5 πωλητές CD- DVD αφρικάνικης καταγωγής
2) 3 παιδάκια που πουλούσανε χαρτομάντιλα
3) 2 παιδάκια που πουλούσανε μπρελόκ
4) 1 πωλητής τσαντών και ζωνών
5) 1 πωλητής γυαλιών
6) 1 πωλητής ξύλινων αγαλματιδίων αφρικάνικης τεχνοτροπίας
7) 1 πωλητής ρολογιών (μαϊμού Rolex, D&G )
8) 1 γιαγιά ζητιάνα -που μου την «είπε» κιόλας επειδή δεν της έδωσα ένα ευρώ.
9) 1 κινέζα πωλήτρια διάφορων παιχνιδιών
Εκεί εκτός από όσα προανέφερα μπορεί κάνεις να αγοράσει μεταξύ άλλων και
Faux Bijou, εικόνες αγίων από παπάδες, αφίσες decoration, πορτοφόλια.
Όλα σε τιμές ευκαιρίας, χωρίς πιστωτικές κάρτες και το κυριότερο, χωρίς αποδείξεις!
Επίσης για όσους θέλουν να κάνουν κοινωνικό έργο, η Πλατεία Αριστοτέλους δίνει ευκαιρία να βοηθήσουμε ζητιάνους, μητέρες με παιδιά, ανθρώπους με χαρτιά που θέλουν να κάνουν επεμβάσεις, νεαρούς που "χάσανε" τα πορτοφόλια και δεν έχουν χρήματα να πάρουν το εισιτήριο της επιστροφής, κλπ, κπλ.
Μετά από όλα αυτά ας μου επιτρέψετε να αναρωτηθώ...
Τι γνώμη έχει η πολιτεία για όλα αυτά; Που είναι οι κύριοι Παπαγεωργόπουλος και Ψωμιάδης; Είναι νόμιμα ή παράνομα; Που είναι τα σαΐνια οι αστυνομικοί εάν είναι παράνομα;; Τι κάνουν τα τσακάλια της ΣΔΟΕ;; Που είναι η Δημοτική αστυνομία;; (συγνώμη αλλά τι ρωτάω.)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

apo tous mikropolites pou anaferate mono i giagia mporei na elegxthei apo ti dimotiki astinomia giati exei ta pragmata tis KATO. i dimotiki astinomia mporei na veveosei paravasi gia katalipsi kinoxristou xorou kai oxi gia paranomo emporio auto einai thema ellinikis astinomias. opote an deis kapion na poulaei cd kai i dimotiki astinomia apla na kitaei den simvenei kati paranomo. paranomo einai na katalavei pezodromio. akoma kai se mia isodo polikatikias na paei kai pali den mporoun na kanoun tpt giati einai idiotikos xoros. auta