Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Γιατί συμπαρατάσσομαι με την «κίνηση» του Σ. Μάνου

Όσοι διάβασαν την σημερινή έκδοση της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, δεν μπόρεσαν παρά να προσέξουν το νέο άρθρο του πρώην υπουργού κ. Μάνου.

Δεν μπορώ εξ αρχής να αγνοήσω το γεγονός, ότι ο Σ. Μάνος μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε υψηλού επίπεδου (για τα ελληνικά δεδομένα) άρθρα και αναλύσεις. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι τον παρακολουθούν μέσα από τα άρθρα του, αλλά και τα σχόλια του τόσο στην τηλεόραση, όσο και στο ραδιόφωνο.

Ο κ. Μάνος στο συγκεκριμένο άρθρο επισημάνει την κρίσιμη ανάγκη για την δημιουργία ενός νέου κόμματος και αναλύει όπως περίπου το οραματίζεται. Γιατί όπως έχει ήδη γραφτεί και ειπωθεί από πολλούς, η ελληνική κοινωνία και οικονομία έφτασαν στο χείλος το γκρεμού. Και ότι οι κυβερνήσεις και η αντιπολίτευση, είναι ανίκανες να διαχειριστούν την κρίση και την κοινωνία. Είναι ανίκανες να διαχειριστούν το δημόσιο πλούτο, τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και προωθήσουν τις όποιες μεταρρυθμίσεις που επιτάσσει η εποχή, γιατί απλά δεν θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση με κανέναν, διότι απλά λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα, την πελατειακή σχέση του ψηφοφόρου με το κόμμα.

Το προαναγγελμένο κόμμα δίνει πραγματικά μια μεγάλη ελπίδα και αισιοδοξία σε όλους τους Έλληνες ανεξαιρέτως ιδεολογικών πεποιθήσεων, ηλικίας και επαγγέλματος, που βαρέθηκαν το απαρχαιωμένο και αναχρονιστικό ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Ο Σ. Μάνος, είναι δεξαμενή ιδεών και προτάσεων και είναι ευτύχημα για την Ελλάδα να έχει πολιτικούς δικού του αναστήματος. Δεν είναι σε καμία περίπτωση ο σωτήρας ή μεσσίας. Είναι ένα άτομο που μπορεί να δώσει τον προσανατολισμό ή την νότα αν θέλετε στους νέους ανθρώπους, ώστε να αλλάξει κάτι για το καλό του τόπου και των γενεών που έρχονται.

Για αυτό θεωρώ αναγκαία την ίδρυση και την εκλογική επιτυχία του ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Για αυτό συμπαρατάσσομαι με τον Στέφανο Μάνο.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Παναγιώτη συνυπογράφω το κείμενό σου.
Θα δημοσιευθεί και μια μίνι συνέντευξή μου στην Μακεδονία της Κυριακής