Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Απαξίωσαν τα ΜΜΕ – ανέβασαν τα BLOGS ή ποιος θα τολμήσει να μιλήσει.. (μόνο τα Blogs)

"Θάβουν» την ακύρωση του προστίμου και εμποδίζουν όποιον θέλει να μιλήσει... "Μούγκα για την Vodafone...
Είναι εντυπωσιακή η σιωπή με την οποία τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, και κυρίως οι τηλεοράσεις, αντιμετώπισαν την ακύρωση των προστίμου των 76 εκατομμυρίων ευρώ στην Vodafone για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Εντυπωσιακή, αλλά όχι ανεξήγητη. Είναι πολύ μεγάλα τα διαφημιστικά πακέτα της εταιρείας αυτής που τροφοδοτούν τα κανάλια και τις εφημερίδες. Θα έπρεπε λοιπόν να είναι το πρώτο θέμα. Αλλά ...πώς; Η διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο...
σχόλιο του κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλου από το
http://www.andrianopoulos.gr


Καθώς σέρφαρα στην ιστοσελίδα του κ. Α.Ανδριανόπουλου, έπεσα στην δήλωση του περί του προστίμου στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας VODAFONE.
Θα συμφωνήσω σε όλα με όσα έγραψε ο πρώην υπουργός και θα προσθέσω και το δικό μου σχόλιο που αφορά τα κανάλια και τις εφημερίδες, δηλαδή τα παραδοσιακά ή συμβατά αν θέλετε, μέσα μαζικής ενημέρωσης ή τα λεγόμενα ΜΜΕ.
Ο περισσότερος κόσμος έχει αντιληφθεί εδώ και καιρό το ρόλο των εφημερίδων (που μάλλον πουλάνε μόνο της Κυριακές και αυτό καθαρά λόγο των DVD!!) και της τηλεόρασης (εξαίρεση αποτελεί κατά την γνώμη μου μόνο ο Σκαϊ) και απ’ότι φαίνεται μαζί με την πτώση της εμπιστοσύνης στα πολιτικά κόμματα και τους πολιτικούς πέφτει το ίδιο και η εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ.

Είναι ήλιου φαεινότερο -και δεν νομίζω πως προσπαθεί και κανείς να κρυφθεί πια- τι συμβαίνει στα ΜΜΕ.
Κάποτε ήταν οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι. Τώρα τους βλέπεις να τρώνε μαζί σε εστιατόρια του Κολωνακίου και δεν τους καίγεται το καρφί, αν τους δουνε ή όχι.

Ποιοι είναι τελικά οι κερδισμένοι και ποιοι οι χαμένοι;
Κερδισμένα είναι τα τρία άλφα (3Α). Η ΑΠΟΧΗ τα ΑΚΥΡΑ και η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ . Μπορούμε να πούμε επίσης, πως σε ένα βαθμό είναι κερδισμένα και τα μικρά κόμματα, καθώς όσο διαρκεί η απαξίωση της πολιτικής, των πολιτικών και των κομμάτων, ειδικά αυτών που διαχειρίζονται ή διαχειρίστηκαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια.
Επίσης κερδισμένα είναι τα Blogs. Χαμός γίνεται στα Blogs, αφενός γιατί παράγει ως ένα βαθμό ανεξάρτητη δημοσιογραφία (ερασιτεχνική πολλές φορές) και αφετέρου, γιατί τα περισσότερα Blogs δίνουν την δυνατότητα στον οποιοδήποτε να καταθέσει την δική του γνώμη- σχόλιο σχετικά με το θέμα. Βέβαια, υπάρχουν πολλές φωνές που εκφέρουν απρεπή σχόλια, που καταθέτουν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους και ο καθένας μπορεί να σκεφτεί πολλά, περί των προθέσεων τους. Αυτό δεν είναι και τόσο κακό αν δεν ξεφέγουμε από τα όρια .
Οι σημερινοί δημοσιογράφοι- πολίτες, καταγράφουν καθημερινά την πραγματικότητα που συναντάνε σε αντίθεση με τους επαγγελματίες δημοσιογράφους που δεν μπορούν να το κάνουν, γιατί έχουν κάποια γραμμή που πρέπει να ακολουθούν. Έτσι φτάνουμε και στην περίπτωση της Vodafone και της αποσιώπησης της απόφασης της ανάκλησης του προστίμου.

Τελικά, ευτυχώς που απεργούνε σήμερα οι κύριοι Χατζηνικολάου, Ευαγγελάτος, Τρέμη, κλπ., κλπ, και θα ενημερωθούμε από πού αλλού από την Μπογκόσφαιρα.
Θα μπορούσε να κρατήσει η απεργία τους για κανένα χρόνο.
Κακό θα μας έκανε;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: