Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Έχει παραγίνει τι κακό με τα έργα που δεν έχουν προγραμματισμό

Ο προγραμματισμός απ’ότι φαίνεται δεν είναι το πιο δυνατό σημείο του Έλληνα πολιτικού.
Συχνά όλοι μας αφήνουμε στην τύχη πολλές προσωπικές υποθέσεις, τις οποίες τις διεκπεραιώνουμε κατόπιν «εορτής»..
Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους που κρατάνε στα χέρια τους τις τύχες μας, αφού συχνά πυκνά γινόμαστε θύματα τις δικής τους αδράνειας, αμέλειας και ανικανότητας. Συχνά όταν φτάνουμε στο σπίτι έχουμε τόσα νεύρα που την πληρώνει το πιο κοντινό μας πρόσωπο.

Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της πόλης με τα διάφορα έργα έχει ξεπεράσει κάθε υπομονή και λογική.
Οι δρόμοι είναι φρακαρισμένοι και αρχίζω να έχω βάσιμες υποψίες ότι κάποιοι άνθρωποι μας μισούν και ξεσπάνε πάνω μας… γιατί δεν μπορώ να εξηγήσω το γεγονός ότι είναι τόσο στραβοί και κάνουν όλα έργα στις ώρες της αιχμής και ποτέ π.χ. τα απογεύματα, βράδια ή Σαββατοκύριακα.
Σήμερα είχε την τιμητική της η Αγίου Δημητρίου. Έργα, έργα, έργα..
Το ότι πόλη της Θεσσαλονίκης έχει σοβαρότατο κυκλοφοριακό πρόβλημα το ξέρουν και οι πέτρες... Η αποστάσεις στην Θεσσαλονίκη, δεν είναι όπως στην Αθήνα, παραταύτα οι χρόνοι θα είναι μάλλον ίδιοι.
Η περιφερειακή οδός είναι δρόμος που, αν σταματήσει κάποιο αυτοκίνητο λόγο βλάβης, κλείνει αυτόματα όλη η περιφερειακή και αυτόματα όλη η πόλη, αφού η μόνη λύση είναι η Εγνατία (γίνονται έργα ΜΕΤΡΟ!!) ή Εθν. Αντιστάσεως-Όλγας.
Οι δυνάμεις τις τροχαίας είναι περιορισμένες και εκτός από ένα ήρωα τροχονόμο που κινείται με μηχανή δεν μπορώ να δω κανέναν άλλο τροχονόμο που να διευκολύνει την κίνηση.

Σε αντίθεση ο Δήμος της Θεσσαλονίκης δεν κάνει τίποτα να διευκολύνει την κατάσταση, τίποτα πλην του να αφαιρεί πινακίδες για παράνομη στάθμευση και να εισπράττει κλήσεις…

Ως πότε θα είμαστε θύματα και θα ανεχόμαστε την ανικανότητα των ανθρώπων που εμείς εκλέγουμε και πληρώνουμε;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: