Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Άσυλο και η ασυλία

Να και πάλι από την αρχή. Και αναφέρομαι στο γεγονός ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχουμε την ίδια και την ίδια συζήτηση. Δηλαδή περί του ασύλου των Πανεπιστημίων. Όταν ανοίγεις λοιπόν τηλεόραση και πέφτεις σε κανένα talk show, βλέπεις και ακούς απόψεις που τις άκουσες πέρσι, πρόπερσι και παρά πρόπερσι….
Και λες κάθε χρόνο ίδιες συζητήσεις με το ίδιο περιεχόμενο, δεν αλλάζει τίποτα;;.
Το θέμα απ’ότι καταλαβαίνω δεν είναι επίλυση του προβλήματος, αλλά ο διάλογος…και μάλιστα της κακιάς ώρας. Ο καθένας ότι του έρθει, χωρίς να σκέφτεται.
Το να πει ο καθένας την άποψη του και να ακουστεί είναι θεμιτό και απαραίτητο.
Όμως τι νόημα έχει, απ’την στιγμή που οι εκάστοτε κυβερνήσεις είναι άτολμες, ευθυνόφοβες και καμία δεν παίρνει την απόφαση -πολιτικό ρίσκο το λένε εκείνοι-. Και κατά τρόπο αυτό, το μόνο που γίνεται σε αυτή την περίπτωση είναι η διαιώνιση του προβλήματος…
Μάλιστα άκουσα να λένε ότι φέτος τα πήγαμε καλά, δηλαδή ότι δεν ήταν όπως πέρσι. Δεν είχαμε τις ίδιες φασαρίες.

Από την μία λοιπόν έχουμε το άσυλο των Πανεπιστημίων και από την άλλη την βουλευτική ασυλία. Από την μία η εκμετάλλευση του ασύλου από τραμπούκους που ουδεμία σχέση έχουν πολλές φορές με την πολιτική ασυλία και το μόνο που κάνουν είναι στο όνομα κάποιας ιδεολογίας που και οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν, ρημάζουν και σπάνε δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Από την άλλη η ασυλία….του βουλευτή και υπουργού. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν και όμως καμία δεν τολμάει να κάνει κάτι ως προς και αυτό το θέμα. Τι και αν έχουμε τόσα σκάνδαλα, τι και αν παίξανε ομόλογα και ρήμαξαν τα ταμία, τι και αν πουλούσαν δημόσιες ακίνητες περιουσίες μέσω του Εφραίμ.

Και παρά το ότι στις μέρες που μας πέρασαν ήρθε στο φως της δημοσιότητας και τα στοιχεία καταπληκτικά στοιχεία για την διαφθορά. Και η Ελλάδα αν δεν κάνω λάθος βρίσκεται στην τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη και ανταγωνίζεται επάξια και κάποιες αφρικάνικες χώρες.
Η νέα κυβέρνηση, όπως και η παλαιότερες δεν τολμούν να βάλουν μαχαίρι στο κόκαλο και να στείλουν επιτέλους αυτούς που φέρνουν ευθύνες για την σημερινή κατάντια στο σπίτι τους και αυτούς που αποδεδειγμένα διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα προς ίδιον όφελος στα δικαστήρια, όπως θα έστελναν κάθε άλλο πολίτη.
Όπως βλέπετε έχουμε και εδώ ένα άλλο θέμα. Την βουλευτική ασυλία.

Ως πότε λοιπόν θα έχουμε το Πανεπιστημιακό άσυλο και οι τραμπούκοι θα σπάνε και θα ρημάζουν. Και ως πότε θα έχουμε πολιτική (βουλευτική ή κομματική) ασυλία και οι πολιτικοί θα ρημάζουν τον δημόσιο πλούτο και ως πότε θα υπάρχει η ατιμωρησία και των δύο σχεδόν ίδιων ομάδων;

Μήπως θα ήταν καλό ο Πρετεντέρης, Τσίμας, Τράγκας και Ευαγγελάτος και ΣΙΑ να κάνουν κάποια συζήτηση και επ’ αυτού;;

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Ακούς στην τηλεόραση τον καθένα να λέει το κοντό και το μακρύ του ,ο καθένας έχει άποψη για όλα και από την άλλη υπάρχει όντως μια κατάσταση ανοχής...ακούω όλους τους πολιτικούς να έχουν άποψη για ζητήματα συλλήψεων ,όχι αυτός ήταν ανήλικος ,όχι η αστυνομια δεν έκανε σωστά τη δουλειά της (δεν λέμε ότι εκεί δεν υπάρχουν γαιδούρια )αλλά φαίνεται ότι αυτός είναι ένας ωραίος τρόπος να εκτονώνεται μια αρρωστημένη κατάσταστη στην οποία συμμετέχουν δύο μέρη ,από τη μια μια πολιτική ηγεσία ,ηγέτης κυριολεκτικά μιας άρρωστης ,διεφθαρμένης κατάστασης βολέματος και αρμέγματος της χώρας και από την άλλη ένα εκλογικό σώμα τελείως αποπροσανατολισμένο από ουσιαστικά ζητήματα που του το επιβάλλουν εκάστοτε τακτικές συμφερόντων ,αλλά και πάλι θεωρώ ότι και ο καθένας ξεχωριστά έχει το μικρό μερίδιο ευθύνης. Το θέμα είναι ότι μιλάμε και μιλάμε πολύ ,το έχει αυτό ο Έλληνας και δεν είναι κακό αν υπάρχει ουσία ,αλλά φαίνεται ότι κάποιοι το εκμετταλεύονται αυτό για να μπερδεύουν και όχι για να βγαίνει ένα πρακτικό νόημα.Οι κυβερνήσεις θα έπρεπε σιωπηλά να κάνουν τα αυτονόητα ,αυτοί που θα έκλεβαν θα έπρεπε να είνα η εξαίρεση ,θα έπρεπε να μιλάμε λίγο και να κάνουμε περισσότερα ,και ο κόσμος θα έπρεπε να ψηφίζει κυρίως τα ικανά πρόσωπα ανεξάρτητα ιδεολογικού υποβάθρου γιατί τα αυτονόητα δεν απαιτούν τόσο πολιτική ιδεολογία όσο ανθρωπιά και συνείδηση του καθήκοντος.Πού είναι όλα αυτά που οι παλαιότερες γεννιές τα θεωρούσαν αυτονόητα?
Νομίζω ότι μια αιτία είναι ότι το χρήμα έχει επιβάλλει τον τρόπο του να σκεφτόμαστε ,το χάος αυτό το επιβάλλει μια κακώς εννοούμενη έννοια του καπιταλισμού που λέει ότι θέλουμε ανθρώπους να είναι μπερδεμένοι ,ηλίθιοι και ανίκανοι γιατί έτσι μπορούμε να πουλήσουμε πιο πολύ. Εγώ τουλάχιστον αυτό βλέπω γύρω μου...

Ανώνυμος είπε...

ANTE ,,BALE KATI NEO!!!