Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Έχει παραγίνει τι κακό με τα έργα που δεν έχουν προγραμματισμό

Ο προγραμματισμός απ’ότι φαίνεται δεν είναι το πιο δυνατό σημείο του Έλληνα πολιτικού.
Συχνά όλοι μας αφήνουμε στην τύχη πολλές προσωπικές υποθέσεις, τις οποίες τις διεκπεραιώνουμε κατόπιν «εορτής»..
Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους που κρατάνε στα χέρια τους τις τύχες μας, αφού συχνά πυκνά γινόμαστε θύματα τις δικής τους αδράνειας, αμέλειας και ανικανότητας. Συχνά όταν φτάνουμε στο σπίτι έχουμε τόσα νεύρα που την πληρώνει το πιο κοντινό μας πρόσωπο.

Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της πόλης με τα διάφορα έργα έχει ξεπεράσει κάθε υπομονή και λογική.
Οι δρόμοι είναι φρακαρισμένοι και αρχίζω να έχω βάσιμες υποψίες ότι κάποιοι άνθρωποι μας μισούν και ξεσπάνε πάνω μας… γιατί δεν μπορώ να εξηγήσω το γεγονός ότι είναι τόσο στραβοί και κάνουν όλα έργα στις ώρες της αιχμής και ποτέ π.χ. τα απογεύματα, βράδια ή Σαββατοκύριακα.
Σήμερα είχε την τιμητική της η Αγίου Δημητρίου. Έργα, έργα, έργα..
Το ότι πόλη της Θεσσαλονίκης έχει σοβαρότατο κυκλοφοριακό πρόβλημα το ξέρουν και οι πέτρες... Η αποστάσεις στην Θεσσαλονίκη, δεν είναι όπως στην Αθήνα, παραταύτα οι χρόνοι θα είναι μάλλον ίδιοι.
Η περιφερειακή οδός είναι δρόμος που, αν σταματήσει κάποιο αυτοκίνητο λόγο βλάβης, κλείνει αυτόματα όλη η περιφερειακή και αυτόματα όλη η πόλη, αφού η μόνη λύση είναι η Εγνατία (γίνονται έργα ΜΕΤΡΟ!!) ή Εθν. Αντιστάσεως-Όλγας.
Οι δυνάμεις τις τροχαίας είναι περιορισμένες και εκτός από ένα ήρωα τροχονόμο που κινείται με μηχανή δεν μπορώ να δω κανέναν άλλο τροχονόμο που να διευκολύνει την κίνηση.

Σε αντίθεση ο Δήμος της Θεσσαλονίκης δεν κάνει τίποτα να διευκολύνει την κατάσταση, τίποτα πλην του να αφαιρεί πινακίδες για παράνομη στάθμευση και να εισπράττει κλήσεις…

Ως πότε θα είμαστε θύματα και θα ανεχόμαστε την ανικανότητα των ανθρώπων που εμείς εκλέγουμε και πληρώνουμε;;;

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

"Ρουφιάνοι" και οικοπεδοφάγοι

Όπως είπαμε στο προηγούμενο άρθρο τα γεγονότα και η καθαρή λογική δείχνουν ξεκάθαρα πως οι επινοητές, οι οργανωτές, (όχι όμως απαραίτητα και οι εμπρηστές) κάθονται σε παχουλές πολυθρόνες, φορώντας ακριβές μεταξωτές γραβάτες (δεν έχουμε πρόβλημα με τις γραβάτες) και ενίοτε βγαίνουν και στην TV σχολιάζοντας με καταπληκτική υποκριτική τα γεγονότα και την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού..
Δυστυχώς για αυτά τα άτομα η χαιρεκακία τους είναι τόσο φανερή που κάνει μπαμ από απόσταση χιλιομέτρων.

Θα συμφωνήσω εδώ με τον Α. Ανδριανόπουλο, που λέει ότι πρέπει να ακολουθήσουμε το χρήμα… και επίσης, ότι δεν μπορεί συνέχεια να την «πληρώνει» ο Έλληνας πολίτης- φορολογούμενος και οι πολιτικοί που έχουν το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης να είναι στο απυρόβλητο.
Στο κάτω- κάτω αυτοί έχουν την περισσότερη ευθύνη για την οργάνωση του κράτους.

Όλα τα μέτρα που προανάγγειλε ο κατά τα άλλα συμπαθής κ. Σουφλιάς είναι αστεία και θα ξεχαστούν αύριο κιόλας. Ο κύριος Σουφλιάς δεν έχει καταλάβει ότι οι εμπρηστές και οικοπεδοφάγοι γελάνε και γράφουν στα παλιά τους τα υποδήματα τα όσα λέει, δηλαδή ότι θα χαρακτηρισθεί η περιοχή αναδασωτέα, εφόσον όλα θα μείνουν στα χαρτιά και στην πραγματικότητα δεν θα τους ενοχλεί.

Απόδειξη είναι επίκαιρη και αφορά την Χαλκιδική. Όλοι θα θυμούνται τις πυρκαγιές της Χαλκιδικής του 2006, όπου κάηκαν τα υπέροχα δάση της Κασσάνδρας.

Αν ακολουθήσεις το δρόμο από το Πευκοχώρι προς την Νέα Σκιώνη (εκεί όπου έγιναν και οι φωτιές) θα βρείτε κάτι νέες βίλες…
Λοιπόν; Δεν τα βλέπει κανείς ;;
Και τίθεται εδώ και ένα ερώτημα π.χ. το πως πήρανε αυτές οι βίλες -που είναι χτισμένες στο μέρος όπου υπήρχε δάσος- το ρεύμα, το νερό, κ.ο.κ. .
Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες τους, ποιοι οι κατασκευαστές και ποιοι οι υποτιθέμενοι οικοπεδούχοι.
Και τελοσπάντων, εάν αποδειχτεί ότι είναι παράνομες γιατί δεν γκρεμίζουν αυτές τις παράνομες βίλες;;;!!!!

Τέλος, να επιστρέψουμε στην περίπτωση των πυρκαγιών της Αθήνας. Ας επικηρυχθούν οι εμπρηστές και τα αφεντικά τους με κάποιο σημαντικό χρηματικό ποσό.
Στις μέρες της οικονομικής κρίσης που ζούμε, όλο και κάποιος που τα έχει ανάγκη, θα δώσει κάποιο στίγμα- πληροφορία για αυτούς!

Για να τελειώσουμε μια και καλή με τους εμπρηστές και να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Ρεσιτάλ υποκρισίας




Δεν μπορώ να πιστέψω πλέον ότι οι φωτιές δεν είναι εσκεμμένες ,απ΄ότι φαίνεται πλέον οι μεγάλοι εμπρηστές βρίσκονται σε γραφεία ,θέσεις ,εξουσία κλπ .
και τα λέω αυτα γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. (Δειτε την φωτο!!!)



Οι αρχαίοι έλεγαν ότι το θέλεις είναι να μπορείς και φαίνεται ότι κάποιοι που έχουν θέσεις δεν θέλουν ,απορώ που οι δημοσιογράφοι δεν βρίζουν στα ίσια τους πολιτικούς που τολμούν να μιλάν για συντονισμό όταν την ίδια ώρά έχει ξεσπάσει η κόλαση ,απορώ πώς οι δημοσιογράφοι καλημερίζουν ανθρώπους που ζουν αυτή την κόλαση ,απορώ που δήμαρχοι κρατούν την ψυχραιμία τους και μιλούν στα κανάλια λες και δεν καταστρέφεται ο δήμος τους (να φταίει η κούραση να υποθέσω?) ,φαίνεται ότι κάτι συμβαίνει ,κάποιοι κάνουν καλά τη δουλειά τους γιατί αν αυτοί οι κύριοι χρησιμοποιούν ως άλλοθι κάθε φορά τον αέρα τότε κάτι γίνεται ,όταν όλοι διαπιστώνουν τις ελλείψεις αλλά δεν πιστέυουν ότι πραγματικά θα μπορούσαν κάποιοι ικανοί άνθρωποι να βάλουν κάποια πράγματα στην θέση τους κάτι γίνεται ,όταν είμαστε σε μια εποχή άφθονων τεχνολογικών μέσων τα οποία όμως δεν αγοράζονται κάτι γίνεται ,όταν χρησιμοποιείται ως άλλοθι από τα κανάλια η αυτοθυσία κάποιων λίγων για να καλύψουν όλα αυτά που δεν έγιναν κάτι γίνεται.
Ε κύριοι εσείς εκεί κάτω κάψατε την πρωτεύουσα σας ,μέσα σε λίγα χρόνια δεν αφήσατε τίποτα ,όμως κάνατε καλή δουλειά γιατί έχετε καταφέρει να εξαπατήσετε τον κόσμο για τα καλά και άσ'τα κορόϊδα να ασχολούνται με τα καναντέρ ,τα εναέρια μέσα ,τις περιουσίες που χάθηκαν.Σε λίγο θα ξεχαστούν όλα ,θα έχει μείνει έρημος ,κανείς δεν θα έχει ασχοληθεί με την ουσία ,ότι περιουσία μας είναι η γη ,ο ανθρωπισμός ,ο σεβασμός στην ζωή ,αλλά όλα αυτά θα μας κάνουν να τα ξεχάσουμε πολύ σύντομα οι διαχειριστές κρίσεων ,γιατί αυτούς δεν τους νοιάζει αν καίγονται τα δάση και η λογική και η ανθρωπιά .Αυτοί φοβούνται να μην ξυπνήσει ο κόσμος και ζητήσει ποιότητα ,αξία στη ζωή .Όλα αυτά όμως όπως είπα θα ξεχαστούν πάλι γρήγορα ,οι φωνές θα σβήσουν ,τα οχήματα θα μαζευτούν στις βάσεις τους όμως τα πουλιά θα έχουν πάψει να τραγουδούν πάνω από τα πεθαμένα δάση ,όμως οι διαχειριστές μας θα τα βολέψουν πάλι καλά ...