Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η συνεργασία των Πορτοκαλί με τον Γ. Καμίνη

Η είδηση της συνεργασίας του συνδυασμού του Τάσου Αβραντίνη της ΔΡΑΣΗΣ με τον «συνήγορο» και υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Καμίνη, πέρασε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχεδόν απαρατήρητη, ως και αδιάφορη.

Και πώς να είναι η είδηση ενδιαφέρουσα, αφού ο «Πορτοκαλί» συνδυασμός, ουδέποτε αναμετρήθηκε -δοκιμάστηκε- στον εκλογικό στίβο και, κατά μια έννοια δεν είναι μετρήσιμος και κατά συνέπια υπολογίσιμος, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά την εκλογική του δύναμη στον πληθυσμό της Αθήνας… που υποτείθεται έχει "ρεύμα".

Κανένας από τους Φιλελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες στην Ελλάδα, -σε οργανωμένο επίπεδο-, δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από αυτή την εξέλιξη, αφού "χάνεται" άλλη μια ευκαιρία για να αναδειχτεί ένα Φιλελεύθερο πρόσωπο σε κεντρικό πρόσωπο ή πρωταγωνιστή.

Η ιδανική κατάσταση κατά την γνώμη μου θα ήταν, να «κατέβαινε» ο Τάσος στον Πρώτο γύρο με τους «Πορτοκαλί», όπως αρχικά αποφασίστηκε και εφόσον δεν θα είχε προκριθεί (πράγμα πολύ πιθανό), να έβγαινε με την όποια εκλογική του δύναμη και να στήριζε τον υποψήφιο που θα επέλεγε, δηλαδή τον Γ. Καμίνη.

Η στρατηγική στην πολιτική, είναι πολύ σημαντική, και το αυτονόητο ακόμη πιο πολύ.. τουλάχιστόν όταν έχει προτεραιότητα η συλλογική προσπάθεια και όχι μόνο η ατομική.

Δυστυχώς βλέπουμε για άλλη μια φορά πως το αιώνιο θέμα (πρόβλημα) είναι ουσιαστικά και η αιτία της αποτυχίας των Φιλελευθέρων στην Ελλάδα, δηλαδή το μπέρδεμα τους ανάμεσα στα ατομικά και τα συλλογικά είναι πάλι εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: