Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Περιφερειακή οδός της Θεσσαλονίκης και η ανεξέλεγκτη αφισορύπανση

Την προηγούμενη Τετάρτη πέρασα από την Περιφερειακή Οδό τρεις φορές!! Ευτυχώς για καλή μου τύχη, δεν είχε εκείνη την ημέρα κανένα μποτιλιάρισμα. Τα μποτιλιαρίσματα στην συγκεκριμένη οδό είναι ένας πραγματικός εφιάλτης των Θεσσαλονικέων.

Τόσες φορές που περνούσα εκείνη την ημέρα, σκέφτηκα ότι είχα δει εκατοντάδες αφίσες από διάφορα κέντρα διασκεδάσεων, μέχρι θέατρα και κοινωνικές εκδηλώσεις. Είχα πλήρη ενημέρωση για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Θυμήθηκα, ότι το είχα ακούσει κάποτε από το Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο. Όμως εκείνη την ημέρα συνειδητοποίησα ότι οι διαστάσεις που έχει πάρει η συγκεκριμένη αφισοκόλληση (αφισορύπανση) είναι ανεξέλεγκτες και έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής.

Πραγματικά είδα ότι ο καθένας βάζει τις αφίσες του στην κυριολεξία όπου γουστάρει.

Ορισμένες κολόνες μάλιστα είχαν και δύο αφίσες! Οι αφισοκολλητές δουλεύουν ασταμάτητα μέρα- νύχτα, πίσω από τα δημοτικά συνεργεία που αφαιρούν της προηγούμενες. Η οικονομία κινείται, υπάρχει δουλειά για όλους. Για τα συνεργεία καθαρισμού αφενός και για τις διαφημιστικές εταιρίες και τα κέντρα διασκέδασης αφετέρου. Και οι δύο προσφέρουν καθημερινά νέες θέσεις εργασίας στους καθαριστές και στους αφισοκολλητές.

Και αφού την συγκεκριμένη ημέρα την Περιφερειακή την πέρασα μία, την πέρασα δύο, σκέφτηκα να μετρήσω από περιέργεια πόσες είναι οι αφίσες. Και επειδή είχα σχολάσει (το τονίζω για να μην κατηγορηθώ ως αργόσχολος) και δεν πιεζόμουν από πουθενά, μέτρησα (σε μία κατεύθυνση μόνο!!!) τις παράνομες αφίσες υπάρχουν στη διαδρομή των 20 χιλιομέτρων της Περιφερειακής Οδού, από το Νοσοκομείο του Αγίου Παύλου, μέχρι το Καλοχώρι.

357!!! Μάλιστα 375 αφίσες μέτρησα την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου.

Και απορώ αν υπάρχει κανείς που να τα ελέγχει;;
Kύριε Παπαγεωργόπουλε και κύριε Ψωμιάδη… Τι έχετε να μας πείτε για την κατάσταση της Περιφερειακής;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: