Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Dora όπως η Hillary και ο Σαμαράς όπως Obama


Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να υποβαθμίσουν την χθεσινή προσχώρηση του Αβραμόπουλου στο στρατόπεδο του Σαμαρά, είναι προφανές πως τα πράγματα αρχίζουν τώρα να έχουν ενδιαφέρον. Η προσχώρηση αυτή έδειξε ποια είναι η τάση της κοινωνίας, αλλά κυρίως των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας. Κανείς δεν αμφιβάλλει πως ο Αβραμόπουλος είναι έξυπνος και ευέλικτος πολιτικός που μόνο τυχαίες κινήσεις δεν κάνει, ιδίως, όταν πρόκειται για το μέλλον του.
Έτσι με την σύμπραξη ή προσχώρηση αν θέλετε, τα πράγματα αλλάζουν και αρχίζουν να ισοσταθμίζουν και οι δυνάμεις. Μάλιστα σε ορισμένες δημοσκοπήσεις αρχίζει να διαφαίνεται το προβάδισμα του αρχικού αουτσάιντερ, του Σαμαρά.
Ο Σαμαράς είναι εκλεκτός –προσεχτικός- στις ομιλίες του και έχει όραμα, που όπως φαίνεται δεν διαθέτει η αντίπαλος του. Από την άλλη το ευτύχημα του Σαμαρά είναι πως παίζει απέναντι σε έναν παίχτη που ονομάζεται Ντόρα Μπακογιάννη, διότι αυτή και ο Σουφλιάς είναι οι περισσότερο από όλους ταυτισμένοι με την αποτυχημένη εξαετία του Καραμανλή.
Έτσι ο Σαμαράς δίπλα της φαίνεται άφθαρτος, καθαρός και φρέσκος. Και αν δεν κάνω λάθος κάτι τέτοιο το είχαμε παρακολουθήσει και στις προκριματικές των Δημοκρατικών, όπου η Χίλαρυ συμβόλιζε το παλιό βαρύ κατεστημένο και ο Ομπάμα το νέο και φρέσκο.
Η Μπακογιάννη από την αρχή της κούρσας έμμεσα κατηγορούσε τον Σαμαρά για αποστασία (η αποστασία είναι εξευγενισμένη λέξη για την προδοσία), ενώ μάλιστα αντίθετα θα μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως έπραξε πατριωτικά το 93...
Η Ντόρα έχει μηχανισμούς, την στηρίζουν σχεδόν το σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ και των δημοσιογράφων. Έχει την υποστήρηξη και του μεγαλοεπιχειρηματικού κόσμου (όπως είχε και η Χίλλαρι στις ΗΠΑ).
Ο Σαμαράς έδειξε πως είναι πατριώτης με την καλή την έννοια, πως είναι λαϊκός χωρίς να λαϊκίζει και αν μελετήσει κανείς τον λόγο του, δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς πως αυτός είναι ανάμεσα στους δύο ο πραγματικά φιλελεύθερος.
Αυτό δεν αρέσει σε αυτούς που θα ήθελαν να οικειοποιηθούν τον φιλελευθερισμό στην Ελλάδα, όμως οι πράξεις του το δείχνουν, όχι τα λόγια…
Και η πρώτη απόδειξη; Η άμεση στήριξη του της πρότασης του Αβραμόπουλου να γίνουν οι εκλογές από την βάση του κόμματος.

Τέλος, ο Σαμαράς ανέπτυξε ξεκάθαρα τις απόψεις του, έδειξε πως είναι σταθερός, σοβαρός και πάνω από όλα καθαρός. Από την άλλη η φθορά και το κατεστημένο...

Αυτό δεν σας θυμίζει κάτι;

Λέτε να έχουμε και το ίδιο εκλογικό αποτέλεσμα;;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται πως τα πράγματα πάνε καλά για Σαμαρά ,είναι σταθερός...αν και γενικά ο χώρος του δεν με εκφράζει ιδεολογικά ,θεωρώ θετικό ένα κόμμα να έχει σοβαρό διευθυντή γιατί έτσι επηρεάζεται θετικά όλη η πολιτική σκηνή μιας χώρας.Ο κόσμος πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά και αυτό δεν το κάνει μόνο το πρώτο κόμμα αλλά καταλαβαίνω ότι ο αντιπολιτευτικός ρόλος είναι αυτός ενός καταλύτη εξελίξεων πάνω στο τί ζητάει η κοινωνία.Η Νέα Δημοκρατί ως κυβέρνηση απέτυχε ,ίσως ο Παπανδρέου αποδειχτεί πιο θετικός ΄τουλάχιστον σε κάποιους τομείς που αφορούν τον κοινωνικό ρόλο του κράτους ,δεν ξέρω βέβαια αν θα χρεωκοπήσουμε...Η ΝΔ έχει την ευκαιρία να συνεχίσει αυτό που τώρα ξεκίνησε ο Παπανδρέου ,ξέρουμε ότι σύντομα ίσως να ξεφτίσει αυτός ο ενθουσιασμός κάτω από την σκληρή πραγματικότητα και τις προκλήσεις αλλά η ζυμώσεις που γίνονται τώρα στην ΝΔ ίσως είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον της χώρας με την έννοια ότι ο κόσμος ζητάει αλλαγές νοοτροπίας και όχι ανεφάρμοστους νόμους ,αυτό ίσως να είναι το θετικό μύνημα του Σαμαρά ,ίσως ,θα δούμε...το παράδειγμα της ΝΔ του Καραμανλή μας είπε ότι η φθορά αρχίζει σε μια κυβέρνηση με την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης ,ίσως ήρθε η ώρα τα κόμματα ,η κοινωνία και οι ψηφοφόροι τους να απαιτήσουν μια αλλαγή στάσης που για μένα αυτήν την στιγμή δεν εκφράζει η κυρία Μπακογιάννη ,όσο μάχημη και δυναμική και αν φαίνεται ο κόσμος σήμερα απαιτεί κάτι άλλο ,όχι ένα δυνατό αρχηγό που κυβερνάει μόνος και αναλαμβάνει ο ίδιος της ευθύνες του ,όπως τόσες φορές το έκανε χωρίς νόημα ο Κος Καραμανλής ,αλλά συλλογικότητα που εκφράζεται τουλάχιστον τώρα ακόμη από τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά εν δυνάμει.

Z.Π.