Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Μήπως ήρθε η ώρα να γίνει η πραγματική επανίδρυση του κράτους

Η επανίδρυση του κράτους δεν είναι δα και καμία νέα έννοια στην ζωή μας.
Την ακούσαμε πριν από λίγα χρόνια από τον Κ. Καραμανλή Β' και πιστέψαμε ότι μπορεί να γίνει και να σωθεί η Ελλάδα. Κια για αυτό και ήρθε η ΝΔ στην εξουσία..
Δυστυχώς, σε πολύ λίγα χρόνια την ξεχάσαμε (έχουμε την τάση να ξεχνάμε) και αυτό που ακολούθησε ήταν αυτό που ότι όλοι δεν ευχόμασταν. Την επανίδρυση -του τότε μισο-πεθαμένου και σήμερα στην κυβερέρνηση- του ΠΑΣΟΚ.
Ειρωνικά το ακούγαμε να μας το θυμίζουν τα τσιράκια του ΠΑΣΟΚ, οι Πρετεντέρηδες και Καμπουράκιδες... αν και σήμερα κανείς πια δεν μιλάει για την επανίδρυση, παρόλο που είναι επιτακτική όσο καμία άλλη φορά...

Δυστυχώς ο ΓΑΠ προσπαθεί να κάνει κάτι, αλλά το μόνο που καταφέρνει τελικά είναι να χτίζει σε μια σάπια βάση.
Και φαντάζομαι πως ούτε ο ίδιος πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει με συνεχή δανικά και χωρίς ανάπτυξη, όταν η ανάπτυξη της Ελλάδας προβλέπεται να είναι αρνητική και η ανεργία αυξημένη.

Και σε αυτή την περίπτωση δύο πράγματα μπορούμε να κάνουμε. Η παραδίδουμε τα κλειδιά στην κομισιόν και γινόμαστε προτεκτοράτο ή το κλείνουμε και το ανοίγουμε από την αρχή, όπως θα έκανε κάθε σοβαρός επιχειρηματίας. Γιατί το κράτος είναι επιχείρηση και έχει ισολογισμούς και ενεργητικά και παθητικά.

Ο ΓΑΠ φαίνεται να μην τολμάει να κάνει την πραγματική επανίδρυση του κράτους και προτιμάει να πάει στην πρώτη λύση, που είναι για αυτόν και πιο εύκολη και λιγότερο κοστοβόρα για το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ. Γιατί ο κακός σε αυτήν την περίπτωση θα είναι ο Αλμούνια, ο Τρισέ και ο Γιούνγκερ και όχι ο Παπακωσταντίνου ή ο ίδιος.

Και πόσο μικρός είναι ο κόσμος και πόσο εύκολο είναι να δει κανεί τις προτάσεις του Σ. Μάνου, των Φιλελευθέρων και ακόμη και της "Συμμαχίας" που κάνανε πριν από χρόνια..ή ακόμη και πέρσι η ΔΡΑΣΗ!

Τα γραπτά μένουν, λέει μια παλιά ρήση. Βρείτε τα λοιπόν και δείτε ότι πριν από πολλά χρόνια κάποιοι τα έλεγαν, και κάποιοι "άλλοι" χτίζανε αυτό που σήμερα καλούνται να γκρεμίσουν...


Όμως πια είναι η βιώσημη λύση για την Ελλάδα; Να γίνει ένα νεκροταφείο;
Η Ελλάδα δεν σώζεται από δάνεια και από σκληρή φορολόγηση, αλλά από ανάπτυξη και νέα μυαλά.
Υπάρχουν άραγε;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απ' ότι φαίνεται απ τις εξελίξεις, η απάντηση στο ερώτημά σου Παναγιώτη είναι: ΟΧΙ.