Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Να δημευτούν οι περιουσίες όσων έκλεψαν

Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν πάρα πολλά κους- κους για τον πρώην βουλευτή της Ά περιφέρειας της Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Λίγο ο glam γάμος του.. λίγο η εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση αγοράς της ΑΓΝΟ από την ΚΟΛΙΟΣ… λίγο το παλάτι του στο Πανόραμα… και πρόσφατα και στην Αρεοπαγίτου.. δηλαδή λίγο απ’ όλα μας κάνουν πολλά. Δηλαδή πολλά λεφτά...

Η αρχή του τέλους ήταν το 2004, όταν ο Άκης προκάλεσε το κοινό αίσθημα με το γνωστό βασιλικό του γάμο στο Παρίσι και με την δεξίωση στο Four Seasons.
Εκ τότε λίγο πολύ ο Άκης χάθηκε από τους προβολείς της δημοσιότητας, όμως ο γάμος δεν ξεχάστηκε ποτέ...
Ο Άκης υπήρξε βασικός συνεργάτης και άνθρωπος εμπιστοσύνης του Α. Παπανδρέου. Διατέλεσε υπουργός σε πολλά υπουργεία, καθώς και γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.
Διεκδίκησε ανεπιτυχώς την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές εκλογές για την διαδοχή του Α. Παπανδρέου τον Ιούνιο του 1996, όπου όμως έχασε από τον Κ. Σημίτη. Ο σοσιαλιστής Άκης διετέλεσε έπειτα αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και κάπου εκεί τελείωσε η πολιτική του σταδιοδρομία..

Σήμερα ο ΓΑΠ μετά την απαίτηση του Ελληνικού λαού για κάθαρση στην διεφθαρμένη Ελληνική πολιτική σκηνή, έχει το καθήκον προς όλους τους Έλληνες και όχι μόνο αυτούς που του εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους, να κάνει ένα αληθινό πόθεν έσχες στην περιουσία όλων των πολιτικών από το 1981.

Δεν φτάνει να πιάσουμε έναν εξοφλημένο Άκη και έναν Μαντέλη… και τελειώσαμε- καθαρίσαμε!! Αλλά να δούμε τι έχουν και άλλοι σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και του Σημίτη… και τα καλόπαιδα του Κ. Α. Καραμανλή!
Και οι μεγαλοδημοσιογράφοι επίσης!!!
Και εφόσον υπολογιστούν οι νόμιμες αμοιβές -που είναι σε όλους γνωστές- και υπολογιστεί ταυτόχρονα και το κόστος διαβίωσης. Και προκύψει κάποιο πλεόνασμα, πρέπει αυτοβούλως να παρέμβει η δικαιοσύνη, όπως θα έκανε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση Έλληνα πολίτη.

Εάν αποδειχτούν ένοχοι οι πρώην και νυν πολιτικοί (και δημοσιογράφοι!!) να γίνει ακόμη και η κατάσχεση των περιουσιών τους, γιατί η περιουσίες αυτές, προφανώς δεν ανήκουν σε αυτούς, αλλά στο Ελληνικό Κράτος- Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: