Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΩΣ Εδώ (ΟΣΕ)

Τις τελευταίες μέρες γίνετε πολύς λόγος για τον ΟΣΕ και για τα χρέη του και την κακή διαχείριση που έγινε. Θα προσθέσω και την δική μου εμπειρία, γιατί είχα την μεγάλη τύχη να εργαστώ το 1994-1995 ως συμβασιούχος 8μηνης σύμβασης σε αυτόν τον υπέροχο οργανισμό.

Μαζί με μένα λοιπόν την ίδια χρονιά προσλήφθηκε και κάποιος Μπάμπης Κ., κάτοικος Άνω Τούμπας.

Ο Μπάμπης ήταν μάστορας, απόφοιτος τεχνικής σχολής και είχε μεγάλη όρεξη για δουλεία. Κάθε πρωί στις 7.30 που πιάναμε δουλεία, άρχιζε να δουλεύει νωρίς, νωρίς και να κάνει φασαρία με το σφυρί του...
Αρχικά οι παλιοί εργαζόμενοι (συνάδελφοι) του, του έλεγαν ευγενικά και χαριτωμένα.. «Έλα Μπάμπη, άσε την δουλεία και έλα να πιούμε ένα καφέ».. και όταν λέμε καφέ, ξέρετε όχι κανένα Espresso στο πόδι, αλλά μια μεγάλη Σαλονικιώτικη φραπεδιά, που να την πιείς θέλεις τουλάχιστον μια ώρα και μισό πακέτο Marlboro..
Δυστυχώς, όμως, ο Μπάμπης δεν έπινε καφέ και έτσι συνέχιζε να εργάζεται, όπως θα έκανε οποιοσδήποτε ιδιωτικός υπάλληλος στην θέση του σε ιδιωτικό τομέα..

Όμως, η «εργασιομανία» του Μπάμπη άρχισε σιγά σιγά να ενοχλεί. Και έτσι μια μέρα ήρθε ο προϊστάμενος του Μπάμπη και του είπε.. «Μπάμπη άσε την δουλεία και έλα να δούμε καμία ταινία, έχουμε Filmnet!» (σημ. είχε και ειδική αίθουσα προβολής ταινιών)
Ούτε αυτό όμως έπιασε, ο Μπάμπης δεν υπάκουγε στα μηνύματα που του έστελναν οι συνάδελφοι και προϊστάμενοι και σιγά σιγά άρχισε να ψιθυρίζεται πως ο Μπάμπης θα φύγει από το μηχανοστάσιο γιατί «χαλάει την πιάτσα».

Και να μην σας κουράζω και να μην πολυλογώ το τέλος του Μπάμπη πήρε μια μέρα και μαζί και η μετάθεση του στο Πλατύ Ημαθίας ως νυχτερινός φύλακας σταθμού.

Εκεί πια δεν ενοχλούσε κανέναν, είπε αργότερα ο προϊστάμενος του..

Δεν υπάρχουν σχόλια: