Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

One way ticket

Έκπληκτος έμεινα μετά την χθεσινή συζήτηση που είχα με έναν καλό φίλο του οποίου η φίλη του που εργάζεται σε κεντρικό τουριστικό γραφείο, όταν μου είπε πως τα πρώτα στην ζήτηση αεροπορικά εισιτήρια, είναι τα λεγόμενα one way.
Με προορισμό οπουδήποτε.
Το κριτήριο επιλογής; Μάλλον γνωστό σε όλους.

Στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί είναι πως τα άτομα που εγκαταλείπουν την Ελλάδα είναι κυρίως άτομα νεαρά, δευτεροβάθμιας και της περισσότερες φορές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν βλέπουν κανένα φως ή μέλλον. Ούτε και είναι πρόθυμα να γίνουν γενιά των 500 Ευρώ.
Άλλο ένα στοιχείο είναι ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας, ο πιο γερασμένος της Ευρώπης, μετά την αφαίμαξη που ζούμε στις μέρες μας και που θυμίζουν δεκαετίες 50 και 60, θα γίνει ακόμη πιο γερασμένος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανείς ουσιαστικά παραγωγικός, ως προς την αύξηση του ΑΕΠ, δηλαδή που θα εργάζεται σε πρωτογενή και δευτερογενή βιομηχανία.
Για ανάπτυξη στις μεσαίες και μεγάλες εταιρίες δεν γίνεται λόγος, καθημερινά ακούμε μόνο απολύσεις και συρρίκνωση τμημάτων.
Η εξωστρέφεια της Βιομηχανίας επίσης δεν υπάρχει, οι βιομήχανοι ανήμποροι να κάνουν κάτι από φόβο μήπως χάσουν και αυτά που έχουν ή και πολλές φορές βολεμένοι στα «σημερινά», παρακολουθούν τα γεγονότα και κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς, που και πότε θα τελειώσει αυτή η χιονοστιβάδα...

Μέσα σε όλα αυτά, το κράτος ανακοίνωσε χθες, πως δεν θα πληρώνει το ΦΠΑ. Δηλαδή, ότι αυτοί που περίμεναν να πάρουν κάποια χρήματα από το ΦΠΑ και να πληρώσουν τις όποιες υποχρεώσεις, τώρα περιμένουν να πάει Σεπτέμβρης… και αν.

Τέλος, θα ήταν χρήσιμο να μας έδιναν στοιχεία οι αεροπορικές εταιρίες, για το πόσα one way κόπηκαν το προηγούμενο τετράμηνο και πόσα τα τελευταία χρόνια..
Έτσι για να ξέρουμε τι μας γίνεται.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Μήπως είναι η ώρα να την κάνουμε ...σιγά σιγά; Αυτό φαίνεται θα είναι το ερώτημα για πολλά παιδιά της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας που δεν αγαπάει βέβαια τα παιδιά της ...αλλά τα τρώει για χάρη των καλοβολεμένων και καλοθρεμένων προνομιούχων της (αυτό ίσχυε μέχρι τώρα ,δεν ξέρω για το μέλλον).Το μόνο που ξέρω είναι ότι αν φύγουν οι μάλάκες σε εισαγωγικά τί κάνουν οι κηφίνες ; ρωτάω τον ευατό μου ,θα δουλέψουν για να επιβιώσουν ή θα ψοφήσουν;Θα δείξει ...

Unknown είπε...

Έχεις δίκαιο Πάρι. Αν φεύγουν οι "καλοί" και μένουν (μένουμε) οι μα...κες, τότε την βάψαμε

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη το αυτιστικό νεοελληνικό κρατίδιο, όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για να τονωθεί η επιχειρηματικότητα, αλλά συνεχίζει με την ίδια αποτυχημένη συνταγή: Επιδοτεί με τα δάνεια του ΤΕΜΠΕ όσους χρωστάνε στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία (για να ξεχρεώσουν - και λογικά μετά να κλέισουν), ενώ όσοι ήταν συνεπείς (και επομένως μάλλον με μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας) δε μπορούν να δανειστούν με ευνοϊκούς όρους και πρέπει να συνεχίσουν να τα ακουμπάνε στις τράπεζες.
Η επιβράβευση του μπαταχτσή για μια ακόμη φορά.

Unknown είπε...

Απόγονε μου, έκτός το ότι μου έχουν λείψει τα άρθρα σου, πρέπει να συμφωνήσω για άλλη μια φορά μαζί σου (αρχίζω και ανησυχώ, γιατί όλοι σε αυτή τη χώρα συμφωνούμε σε όλα και τίποτα στο τέλος δεν αλλάζει..)και θα προσθέσω μόνο ότι δεν με ενδιαφέρει τι έκανε ποιος στο παρελθόν. Σήμερα η κυβέρνηση του ΓΑΠ διορίζει στο δημόσιο από την λεγόμενη πίσω πόρτα δημόσιους υπαλλήλους.
Η κατασκευαστική εταιρία που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη η οποία ανήκει στον αδελφό της κ. Διαμαντοπούλου Αννας νεκραναστήθηκε αφού πέρασε πέντε χρόνια από θάνατο.
Τώρα ακούγεται πως ξανά αρχίζει τις δραστηριότητες της...κ.ο.κ.
Αυτή λοιπόν είναι η Ελλάδα..
Ας πούμε ότι ο επιχειρηματίας κ.Μυλωνάς, που ήταν Πρόεδρος του ΣΕΒΕπου όταν ο κλάδος της οικοδομής πήγαινε με χίλια δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για το μέλλον.. τώρα που η οικοδομή έχει πατώσει ξαφνικά ανησυχεί.. οι