Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Ωρα της αλήθειας

Οι εκλογές τελείωσαν. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο νικητής των εκλογών. Ζήτω ο μονόφθαλμος που έγινε βασιλιάς ανάμεσα στους τυφλούς.
Επίσης, συγχαρητήρια στην Νέα Δημοκρατία που κατάφερε να αναγεννήσει το πεθαμένο ΠΑΣΟΚ. Που κατάφερε το τίποτα ή το κενό να πάρει ξανά φυσική υπόσταση.
Συγχαρητήρια επίσης στα μικρά κόμματα, ειδικά στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ- ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ που κατάφεραν χωρίς τηλεοπτικά, χωρίς TV Stars, με πενιχρά μέσα και με τόση δυσφήμηση να εκλέξουν τον πρώτο τους ευρωβουλευτή
Συγχαρητήρια σε όλους τους φίλους της ΔΡΑΣΗΣ.

Το αποτέλεσμα δεν είναι ούτε καλό, ούτε κακό. Καλό δεν είναι γιατί θα μπορούσε κανείς να περιμένει από την ΔΡΑΣΗ πιο καλά ποσοστά και κακό δεν είναι γιατί ήταν το πρώτο crash test του νέου κόμματος.
Προσωπικά ήμουν περισσότερο αισιόδοξος, συμπέρασμα που έβγαλα από κάποιες δημοσκοπήσεις που εμφάνιζαν την ΔΡΑΣΗ με ποσοστά κοντά στο 1,5%. Τελικά απ'ότι φαίνεται η αποχή χτύπησε και το δικό μας κόμμα. Και δεν αναφέρομαι στην αποχή των ψηφοφόρων που προτίμησαν να κάνουν τα μπάνια τους, αλλά στην αποχή μας από τα τηλεοπτικά δρώμενα, αλλά και την απουσία μας από τις τοπικές κοινωνίες.
Και επειδή έφτασε η ώρα της αλήθειας, νομίζω ότι δικαιούμαι να πω την δική μου άποψη.
Και η άποψη μου είναι ότι βάλαμε νέο κρασί σε παλιά βαρέλια. Δηλαδή, προωθήσαμε νέες ιδέες με παλιά πρόσωπα και παλιές λογικές.
Δεν θα κάνω επίθεση σε κανέναν, αντίθετα θα συγχαρέσω τον Σ. Μάνο για την τιτάνια προσπάθεια που έκανε, τον Αντύπα Καρίπογλου και όλους τους υπολοίπους "δράστες". Όλοι δουλέψανε στο βαθμό που μπόρεσαν. Ορισμένοι δούλεψαν περισσότερο, άλλοι όπως π.χ. εγώ, λιγότερο. Ωστόσο θα πω ότι η αρχή έγινε. Οι προοπτικές νομίζω πως υπάρχουν, αρκεί να ταυτιστούν σε μέγιστο βαθμό η αντίληψη με την πραγματικότητα.
Η αντίληψη των πολιτικών ή των πολιτευτών και η πραγματικότητα της Ελληνικής κοινωνίας- νοοτροπίας. Τώρα χρειαζόμαστε πρακτικούς ανθρώπους, όχι αναλυτές, ιδεολόγους και think tankers. Η ΔΡΑΣΗ έχει ανάγκη από νέα χαμηλού κόστους και υψηλής ταχύτητας οργάνωση. Οι ρόλοι να είναι ξεκάθαροι και οι εργασίες απλές.
Η δουλειά ομαδική, χωρίς να είναι υποχρεωτική, ώστε ο καθένας να δώσει το μέγιστο δυνατό.
Π.χ. σχιματισμός μικρών ομάδων που θα επικοινωνούν με διάφορες άλλες ομάδες, συλλόγους και οργανώσεις (θα ακολουθήσει ανάλυση το πως φαντάζομαι την λειτουργία τέτοιων ομάδων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα κι αυτή η αρχή είναι μια ελπίδα. Ελπίζω να υπάρχει συνέχεια. (ένας απλός ψηφοφόρος της Δράσης)

Unknown είπε...

Απόγονε, σ' ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Επίσης, πολύ ποιοτικό το blog σου. Θα το επισκέπτομαι τακτικά