Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Street party στην Θεσσαλονίκη

Τελικά δεν ξέρω αν όσα ευαγγελιζόταν ο Γ. Παπανδρέου το 2004 τα εννοούσε ή ήταν απλά επικοινωνιακά τρικ. Διότι παρόλο που πέρασαν 5 χρόνια -της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας- και ορισμένα πράγματα δεν λένε να αλλάξουν.
Π.χ. ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύονται τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και τα κόμματα της αριστεράς και του Καρατζαφέρη.
Σήμερα για να διασχίσεις την Τσιμισκή (κεντρική αρτηρία της Θεσσαλονίκης για όσους δεν το γνωρίζουν) από την μία άκρη ως την άλλη, έκανα 45 λεπτά. Ο λόγος είναι απλός. Γινόταν ετοιμασίες για την ομιλία του Γ. Παπανδρέου. Εκείνη την ώρα λοιπόν κατάλαβα ότι τίποτα δεν άλλαζε από και ότι αν κάνω το λάθος και βγω το βράδυ βόλτα (δεν θα το κάνω) θα συναντήσω δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες πούλμαν από όλη την Β. Ελλάδα και η κεντρικές οδικές αρτηρίες (δεν μιλάμε για πάρκιν) θα έχουν φρακάρει και όλοι οι υπόλοιποι φρικάρει...

Η τροχαία και η δημοτική αστυνομία που άλλη δουλειά πλην του να μοιράζουν κλήσεις και να αφαιρούν πινακίδες δεν κάνουν (νόμιμα άραγε η Δημοτική;;) θα είναι απούσες και (φυσικά) δεν θα δοθεί ούτε μία κλήση σε πολιτικά πούλμαν.

Στον αντίποδα η κίνηση των πολιτών ΔΡΑΣΗ οργανώνει αύριο σε ένα στενάκι του κέντρου την δική του προεκλογική εκστρατεία. Χωρίς αφισσορύπανση χωρίς να ταλαιπωρεί κανέναν.

Η μεν λοιπόν με τα πούλμαν τους, την αφισσορύπανση (και αυτή παράνομα;;), τους εντυπωσιασμούς και τα show και η δε με το street party όπου θα σου δοθεί η ευκαιρία να συνομιλήσεις με τους βασικούς υποψηφίους.

Εσείς τι προτιμάτε;;

1 σχόλιο:

mantz είπε...

Ώστε κόβει κλήσεις η Δημοτική Αστυνομία στη Θεσ/νίκη; Παρήγορο (και νόμιμο - ναι, είναι αρμοδιότητά τους).
Εδώ στην Αθήνα και στο Γαλάτσι, αραιά και που...

Αφισορρύπανση: Ναι είναι παράνομη... Όπως και η δωροληψία.