Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Η όποια ανάπτυξη θα έρθει μόνο από την ιδιωτική πρωτοβουλία


Όσοι νομίζουν πως ο Γιώργος και οι friends θα φέρουν στην Ελλάδα ευημερία και ανάπτυξη είναι μάλλον γελασμένοι..
Και σαφώς δεν αναφέρομαι στον Γιώργο Αλκαίο και τους «φίλους του», αλλά σε έναν και μοναδικό Γιώργο Παπανδρέου που μας κυβερνά και στους απρόκοπους φίλους του, τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Το περασμένο Σάββατο λοιπόν βρέθηκα σε μια εκπαιδευτική εκδρομή στην Δράμα.
Επισκεφτήκαμε στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μου που κάνω στην ΕΕΔΕ, το Κτήμα της «Τέχνης Οίνου», που ανήκει στις οικογένειες Παπαδοπούλου και Καλαίτζίδη και εδρεύει στο Μικροχώρι Δράμας.

Πολλά θα μπορούσαμε να γράψουμε για αυτή την εταιρία, το πώς έγινε από μεράκι και πως έφτασε σήμερα ένα δικό της κρασί να σερβίρεται στην business class της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa, σε όλα της τα δρομολόγια... και νομίζω… όχι τυχαία!

Η εταιρία που καταρχάς στην καθαριότητα θυμίζει νοσοκομείο και όχι οινοποιείο, είναι καθαρό δημιούργημα ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Το κρασί ως γνωστών έχει πολύ σκληρό εσωτερικό ανταγωνισμό, καθώς η οινοποιεία έχει κάνει σημαντική ανάπτυξη τόσο στην Δράμα, όσο και στην Ελλάδα γενικότερα.
Στο εξωτερικό όμως τα πράγματα για μας είναι ακόμη πολύ σκούρα, γιατί το Ελληνικό κρασί δεν χαίρεται ιδιαίτερης εκτίμησης από Ευρωπαίους πολίτες, που προτιμάνε τα Γαλλικά ή τα Ιταλικά κρασιά… την Ελλάδα, οι «ξένοι» την έχουν συνδυάσει αντί για κρασί, με Ούζο και Ρετσίνα..

Δυστυχώς!!

Δυστυχώς, γιατί αν δοκιμάσετε την «Τέχνη Αλυπίας», τότε θα σας περάσουν οι λύπες και οι στεναχώριες που μπορεί να έχετε..
Αρκεί να το κάνετε με μέτρο. Ένα ποτηράκι μετά το γεύμα όμως είναι από κάθε άποψη ευεργετικό για τον οργανισμό μας.

Προσοχή! Αν ψάξεις να δοκιμάσεις την Τέχνη Αλυπίας, τότε θα την βρεις στα μαγαζιά όπου βρίσκεις και του πουλιού το γάλα. Διατίθεται σε λευκό, ροζέ και κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια: