Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Δεν λένε όλη την αλήθεια

Το ΠΑΣΟΚ δεν το συμπάθησα ποτέ. Όχι επειδή πρέσβευε ιδεολογίες με τις οποίες δεν συμφωνούσα, αλλά επειδή ήταν πάντα ένα αμοραλιστών συνονθύλευμα και οπορτουνιστών που διψούσαν για εξουσία την οποία την υποστήριζαν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Μετά από όσα ζήσαμε με την τραγική πολιτική ΑΓΠ και του συνεχιστή του, του Σημίτη, ο οποίος διέφθειρε τους πάντες και που το 2004 παρέδωσε την εξουσία στον ΓΑΠ (του κόμματος) και στον Καραμανλή Β’, ο οποίος δραπέτευσε σαν τον Παλαιοκώστα, από την ανικανότητα της συντηρητικής του παράταξης. Τώρα το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά στην εξουσία.
Αυτό είναι και αποδεκτό και σεβαστό, αφού εξελέγει στις εκλογές και μεταξύ μας αυτή τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει κανένα άλλο κόμμα έτοιμο για την διακυβέρνηση... Αυτό όμως που πλέον δεν αντέχω είναι η υποκρισία των περισσοτέρων κυβερνητικών στελεχών, που αντί να πούνε ευθέως τις αλήθειες στο λαό και να αποκαλύψουν όλο το σχέδιο (το οποίο σαφώς υπάρχει) με το οποίο πρέπει να κινηθεί η κρατική οικονομική πολιτική, βγαίνουν και υποστηρίζουν με οσκαρική υποκριτική ότι δεν προβλέπονται στο μέλλον να υπάρξουν άλλα μέτρα, πράγμα ψευδές και, συνεπώς ότι αυτή η μεταρρύθμιση από μόνη της θα είναι και αυτή που θα βγάλει την Ελλάδα από την σημερινή της κατάσταση.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θέλουν να μας πουν ότι όλο το πρόβλημα της Ελλάδος λύνεται με αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Και ότι δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο. Ε, αυτό αν δεν είναι υποκρισία. Όταν λοιπόν ήρθε ο Όλι την προηγούμενη εβδομάδα και μας είπε καλό κουράγιο, εννοούσε μόνο αυτά τα μέτρα, ή μήπως είχε στο μυαλό του και άλλα πράγματα;; Τι είπε λοιπόν ο Όλι στους κυβερνητικούς και γιατί δεν λένε στο κόσμο την αλήθεια. Είναι λοιπόν προφανές πως για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας δεν τα ανακοινώνουν στον κόσμο όλο όσα πρέπει να γίνουν, φοβούμενοι τις αντιδράσεις που θα προκληθούν!
Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι φιλελεύθερο κόμμα, ούτε ο ΓΑΠ ήταν, ή είναι φιλελεύθερος. Ο ΓΑΠ απλά λόγο σχεδιασμού «άνωθεν» είναι σήμερα Πρωθυπουργός και ακολουθεί πιστά ότι του υποδεικνύουν οι «απ’ έξω». Δεν λέω ότι όλα όσα του αποδεικνύουν είναι προς αρνητική κατεύθυνση, απλά ο ΓΑΠ δεν θα έπαιρνε από μόνος του ποτέ κανένα μέτρο, ώστε να περιοριστεί το σπάταλο κράτος. Ας μην χαίρονται λοιπόν ορισμένοι φιλελεύθερα σκεπτόμενοι ότι ο Γιώργος είναι ή έγινε φιλελεύθερος.
Το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός υπαίτιος της σημερινής μας κατάντιας, θα έπρεπε να σύνταγμα να καταργηθεί και να καταδικαστεί για εγκλήματα κατά της χώρας και των πολιτών που δεν ήταν ευνοημένοι του. Είναι όμως εν και δίκαιο το γεγονός ότι καλείται να αντιμετωπίσει τα ίδια του τα τέκνα, δηλαδή την πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων.
Αντί λοιπόν για κρυφτό, ας ανακοινώσουν πια μέτρα θα παρθούν και με πιο ορίζοντα.
Ας είναι τουλάχιστον μια φορά αληθινό και ειλικρινές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: