Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Εξάλλου υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν χειροβομβίδες..

Δύο ήταν οι ειδήσεις που ξεχώρισα από το σημερινό πολιτικό ρεπορτάζ και πάνω σε αυτές θα ήθελα να κάνω και το δικό μου μικρό σχόλιο.

Η μία ήταν η άρνηση της κυβέρνησης του Βερολίνου να στηρίξει την Ελλάδα, τι και αν η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει λάβει τα σκληρά μέτρα που η ίδια ζήτησε…
Η δεύτερη είδηση ήταν ότι η Ελλάδα του 2010, είναι πέμπτη (5) χώρα παγκοσμίως σε αγορές αμυντικών συμβατών εξοπλισμών.

Οι δύο ειδήσεις φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους, κάτι που φαίνεται να μην ισχύει με μια δεύτερη ματιά. Η Ελλάδα του 300 δις. δημόσιου χρέους, που ακόμη και σήμερα αγοράζει φρεγάτες που γέρνουν και παλιάς τεχνολογίας Λέοπαρντ 1 (που σαπίζουν)…με λεφτά που δεν έχει, μόνο και μόνο επειδή έχει "επιταγές" που πρέπει να εξφλήσει..

Χωρίς καμία διάθεση για λαικισμό ή ρεβανσισμό κατά της Γερμανίας, θα έλεγα να κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου αυτό που θα έκανε και ο τελευταίος άνθρωπος με κοινή λογική…
Μήπως αντί για άθλια και αναποτελεσματικά εμπάργκο στα καταναλωτικά προιόντα θα ήταν καλό να εξεταστεί η περίπτωση να ακυρωθεί κάθε αγορά γερμανικών οπλικών συστημάτων. Αφού εδώ δεν μιλάμε ούτε για συν-εταίρους, ούτε για ένωση.

Μήπως πρέπει να σταματήσει η Ελλάδα τις αγορές γερμανικών οπλικών συστημάτων για να μας πάρουν στα σοβαρά;;

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Σε αυτή την χώρα ακόμη δεν έχουν ανακαλύψει την πολιτική των όπλων ,η μόνη διπλωματία που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα είναι αυτής της αρπαχτής και του να περνάμε καλά... αυτό το κατάλαβαν οι ξένοι αλλά δεν φταίνε αυτοί που τώρα μας φέρονται έτσι ,εμείς οι ίδιοι πρέπει να βρούμε πρώτα την αξιοπρέπεια που τόσα χρόνια δεν σήμαινε και δεν σημαίνει τίποτα αφού εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τη χώρα μας ούτε τους συμπατριώτες μας πχ κερδοσκοπία στην εγχωρία αγορά ,υπερκοστολογήσεις ,κλεψιά ,απάτη ,άλλα λες και άλλα κάνεις ,μη εφαρμογή των νόμων ,ασέβεια στο κοινωνικό σύνολο τελικά...γιατί οι πλούσιοι Γερμανοί τόσα χρόνια δεν ανέχονται να γίνει μια άδικη αύξηση ακόμη και ενός λεπτού ,ενώ τα λαμόγια εδώ αλωνίζουν και σφάζουν τους συμπατριώτες τους;είμαστε δηλαδή εμείς πατριώτες και οι ψυχροί Γερμανοί δεν είναί;Νομίζω ότι είμαστε κακομοίριδες και καλά κάνουν οι ξένοι που μας βλέπουν έτσι ,ας σεβαστούμε πρώτα εμείς τους εαυτούς μας ως χώρα και κόσμο μαζί και μετά θα μας σεβαστούν και οι Γερμανοί και οποιοσδήποτε άλλος και ας αφήσουμε αυτό το ωραίο μεν αλλά παλιό πλέον παραμύθι ότι οι Έλληνες ενώνονται στα δύσκολα ,ναι ενώνονται αλλά αυτό είναι απαξιωτικό να γίνεται μόνο όταν κάποιος έχει τα ζόρια ,ας σεβαστούμε τους εαυτούς μας ,την χώρα τώρα και ας προσπαθήσουμε να πάψουμε να είμαστε άδικοι όπως έλεγε ένας παλιός εσταυρωμένος που τον έλεγαν Σωκράτη...

Unknown είπε...

Πάρι αν εσύ ήσουν Γερμανός και άκουγες όνομα Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ. Θα είχες εμπιστοσύνη;;
Εδώ εμείς που ξέρουμε ότι ο Γιωργάκης δεν είναι το ίδιο με τον πατέρα του, και ότι το ΠΑΣΟΚ του 80' δεν έχει σχέση με το ΠαΣΟΚ του 10' και δεν έχουμε εμπιστοσύνη.

Στην >γερμανία ακούνε όνομα Παπανδρέου και ξυπνάνε μνήμες...

Δεν τους παρεξηγώ, απλά και εμείς θα πρέπει να μάθουμε (καιρός ήταν) επιτέλους να κάνουμε ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική!!!

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη τι είδους πολιτική θα ήταν αυτή; Εγώ μάλλον για κουτοπονηριά τη βλέπω. Δε νομίζω να μας εξανάγκασε κανένας Γερμανός να πάρουμε Leopard. Εγχώριοι πονηροί με ονοματεπώνυμο και με υποστήριξη "αδέκαστων" δημοσιογράφων και περιοδικών εισηγούνται την αγορά οπλικών συστημάτων. Όταν βγούμε στη γύρα λοιπόν για αγορά λογικό είναι να πουλήσουν και οι Γερμανοί.
Τώρα αν ακυρώσουμε τις παραγγελίες που εμείς κάναμε, τότε το μόνο αποτέλεσμα θα είναι να δώσουμε άλλη μια κατραπακιά στην έτσι κι αλλοιώς χαμένη αξιοπιστία μας.