Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Όπου ακούς πολλά κεράσια, πάρε μικρό καλάθι

Δύο μήνες τώρα μας έχουν στην κυριολεξία ζαλίσει με τον Σάκη Ρουβά. Η νίκη του Σάκη ήταν για την Ελλάδα κάτι σαν εθνική υπόθεση. Μέχρι και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας μοίραζε CD’s με το τραγούδι This is our night.
Οι εκπομπές, κυρίως πρωινό- μεσημεριανές, κάνανε προβλέψεις και τοποθετούσανε τον Σάκη σχεδόν πάντα στην πρώτη θέση, κρίνοντας πικρόχολα τον Νορβηγό, ειρωνεύοντας τον, αγνοώντας με υπεροψία τόσο τα υπόλοιπα τραγούδια, αλλά και την νοοτροπία των κρατών που ψηφίζουν στην Eurovision, δηλαδή και τις σχετικές κρατικές συμμαχίες.
Για την ιστορία απλά θα αναφέρουμε ότι ο Σάκης, η Ελλάδα, πήρε την έβδομη θέση. Προσωπικά μου είναι αδιάφορο, διότι και πρώτος να έβγαινε και τελευταίος το μόνο που θα άλλαζε θα ήταν η εσωτερική μας κατάσταση. Με την πρώτη θα αισθανόμασταν περήφανοι, με την τελευταία απογοητευμένοι. Δύο όψεις ενός νομίσματος. Τώρα που τελείωσε το όνειρο, θα ασχοληθούμε με τα πραγματικά θέματα της χώρας και θα αρχίζουμε να βλέπουμε τέτοιου είδους events ως διασκέδαση και όχι ως πολιτική;

Δεν υπάρχουν σχόλια: