Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Greek Debate ή Ελληνικός μονόλογος;

Τι να πει κανείς μετά απ’αυτό. Ότι η τρέλα δεν πάει στα βουνά; Ότι η κοινή λογική έχει φύγει προ πολλού από αυτόν τον τόπο; Διότι αυτό που είδαμε απόψε ήταν το αποκορύφωμα της υποκρισίας.

Καταρχάς η λέξη debate σύμφωνα με το αγγλοελληνικό λεξικό μεταφράζεται ως συζήτηση. Τώρα είδατε εσείς να συζητάει κανείς με κάποιον και δεν το είδα εγώ; Μάλλον θα επισκεφτώ αύριο τον φίλο τον Θεοδόση που είναι οφθαλμίατρος να με εξετάσει, μπας και δεν βλέπω καλά. Τώρα σοβαρά. Ουσιαστικά όλο το κόνσεπτ του Ελληνικού debate είναι μία ανούσια φαρσοκωμωδία, όπου οι δημοσιογράφοι καταθέτουν –δεν θέλω να πω ότι είναι στημένες, αλλά δείχνουν στημένες- ερωτήσεις ( θετική έκπληξη αποτέλεσε μόνο ο Ν. Ευαγγελάτος!!! ) λίγο πολύ που όλοι περιμέναμε.
Οι πολιτικοί αρχηγοί απαντάνε, -για την ακρίβεια δεν απαντάνε- στις ερωτήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απάντηση που έδωσε ο άνθρωπος που θα κυβερνήσει αύριο την Ελλάδα (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) ο κ. Παπανδρέου. Όταν ρωτήθηκε γιατί έστειλε την κόρη του σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, αντί να δώσει μία ειλικρινή-έντιμη απάντηση, δηλαδή ότι είναι χάλια τα Πανεπιστήμια μας, μας απάντησε ότι και ο ίδιος σπούδασε σε ξένα Πανεπιστήμια. Ότι να ναι!!
Οι αρχηγοί των κομμάτων ( και όχι οι Πρόεδροι κύριε Τσίπρα) που ίδιοι δεν εκλέγονται στις ερχόμενες εκλογές δούλεψαν για άλλη μια φορά όλου τους Έλληνες, είπαν αυτά που ήθελαν να πουν και απάντησαν μόνο σε ερωτήσεις που τους βόλευαν.

Και αναρωτιέμαι αν υπάρχει σήμερα κάποιος πολιτικός που να απαντάει άφοβα σε όλες τις ερωτήσεις που του κάνουν, χωρίς να φοβάται το «κόστος», χωρίς να σκέφτεται πώς θα εκληφθεί. Και το συμπέρασμα μου είναι πως ναι. Υπάρχει.
Και είναι ο Στέφανος Μάνος. Άνθρωπος που πάντα έχει το θάρρος της γνώμης του. Που ότι και αν τον ρωτήσετε θα σας δώσει ικανοποιτική απάντηση. Ε, λοιπόν αυτόν τον άνθρωπο, πρέπει να ψηφίσουμε στις εκλογές.

Στους Έλληνες μας αρέσει το παραμύθι. Το'χουμε αποδείξει. Από την εποχή του Αισώπου ως σήμερα, ως το debate. Σχήμα λόγου debate. Τώρα το παραμύθι τελειώνει και καλούμαστε να πάρουμε σωστές αποφάσεις. ΔΡΑΣΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: