Σάββατο 16 Μαΐου 2009

ΑΠΟΦΑΣΗ, ΕΚΛΟΓΗ, ΑΛΛΑΓΗ

Το ότι έχουμε από της αρχές του Μαρτίου νέο κόμμα με όνομα ΔΡΑΣΗ το γνωρίζουν ήδη αρκετοί Έλληνες. Το ότι η ΔΡΑΣΗ από την πρώτη ημέρα της ζωής της έχει κάνει περισσότερες προτάσεις από όλα τα κόμματα μαζί το ξέρουν λιγότεροι. Το ότι οι προτάσεις είναι βιώσιμες και ουσιαστικές δεν είναι και τόσο γνωστό ή δεν είναι τουλάχιστον γνωστό για όσους δεν διαβάζουν εφημερίδες (δημοσιευμένα άρθρα) ή δεν έχουν την πρόσβαση στο διαδύκτιο.

Το κόμμα ή καλύτερα η κίνηση πολιτών η ΔΡΑΣΗ έρχεται τώρα να μας παρουσιάσει ένα τίμιο και καθαρό ψηφοδέλτιο. Με μια πρώτη ματιά διακρίνω ουσιαστική ποιότητα και ποικιλότητα στα επιλεγμένα πρόσωπα του Ευρψηφοδελτίου της ΔΡΑΣΗΣ.
Οι λόγοι για τους οποίους θα σταθούμε να ασχοληθούμε με αυτό είναι ξεκάθαροι και επίσης τίμιοι. Δεν θα σας πω πόσο καλοί είναι όλοι όσοι είναι στην ΔΡΑΣΗ και πόσο κακοί και άσχετοι είναι οι υπόλοιποι... Γιατί οι Έλληνες δεν τρώνε κουτόχορτο και επίσης βαρεθήκανε το ψέμα και την υποκρισία των παραδοσιακών κομμάτων.

Τώρα ας μου επιτρέψετε να ασχοληθώ λιγάκι με το ψηφοδέλτιο της ΔΡΑΣΗΣ.
Όχι να σας πείσω τι και ποιον να ψηφίσετε, όλοι είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να γνωρίζουν τι τους συμφέρει και τι συμφέρει τη χώρα.

Τους Σ. Μάνο και τον Β. Κοντογιαννόπουλο, τους ξέρουν και οι πέτρες και έτσι δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Τόσο για την θετική τους πορεία στην Ελληνική πολιτική σκηνή, όσο και για το ήθος τους. Επίσης οι Θεσσαλονικείς -και όχι μόνο- ήδη ξέρουνε και αγαπάνε το κρασί του Κυρ Γιάννη (Μπουτάρη), αλλά εξίσου εκτιμούν και τον ειλικρινή του λόγο, καθώς και την οικολογική- περιβαλλοντική του ευαισθησία. Οι άνθρωποι της έβδομης τέχνης δεν θέλουν συστάσεις για τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Οι Νίκος Δήμου, Χαρίδημος Τσούκας, Διονύσης Γουσέτης έχει επίσης διαγράψει την δική του πορεία στην αρθρογραφία.
Από κει και πέρα το ψηφοδέλτιο της ΔΡΑΣΗΣ περιλαμβάνει πραγματικά αξιόλογους ανθρώπους που δεν είναι εκ πρώτης ματιάς και τόσο προβεβλημένοι από τα ΜΜΕ. Όμως έχουν ο καθένας τους ξεχωριστά διαπρέψει στον τομέα που δραστηριοποιούνται. Οι άνθρωποι της ΔΡΑΣΗΣ δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί, αλλά είναι επαγγελματίες που ασχολούνται με τα κοινά και αυτό είναι κάτι που δεν το βλέπουμε και τόσο συχνά.

Αν στο κατάλογο προστεθούν οι οικονομολόγοι Θάνος Σκούρας, Θάνος Τσοτσορός και Ματθίλδη Καββασιάδη- Καρράσο, ο επιχειρηματίες Αριστοτέλης Αιβαλιώτης, οι επιστήμονες Βάλια Λέστου, οι νομικοί Αντύπας Καρίπογλου, Αθανάσιος Τσιούρας, Αναστάσιος Αβραντίνης, Όλγα Πασχάλη, Κωνσταντίνος Ζώρας τότε έχουμε μια πραγματικά καλή ομάδα.

Βλέποντας λοιπόν την λίστα της ΔΡΑΣΗΣ περιμένω να δω τα ονόματα των κοινοβουλευτικών κομμάτων και να κάνω την σύγκριση.

Τελειώνοντας θα σας προτρέψω να κάνετε και εσείς την δική σας σύγκριση και κατόπιν αυτής να πάρετε την απόφαση για τις ερχόμενες Ευρωεκλογές.

Λοιπόν. ΑΠΟΦΑΣΗ, ΕΚΛΟΓΗ, ΑΛΛΑΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: