Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ίσως αλλάξει κάτι, αν αλλάξει ο Έλληνας νοοτροπία

Όταν η ιστορία θα κρίνει μέρες και έργα του Γ. Παπανδρέου Β’, το τελευταίο πράγμα για το οποίο θα κατηγορηθεί, θα είναι ότι δεν προσπάθησε...

Μετά από επανωτές συναντήσεις του είχε ο Παπανδρέου στο Βερολίνο, Παρίσι και την Νέα Υόρκη, τόσο εμείς, όσο και ο ΓΑΠ και η κυβέρνηση του, καταλάβαμε πιο ξεκάθαρα ποιος είναι φίλος και σύμμαχος της Ελλάδας και ποιος είναι του ΓΑΠ...

Οι τυμπανοκρουσίες που ηχούν ακόμη.., τα ωραία λόγια για την συμπαράσταση που ειπώθηκαν από όλους ήταν ενθαρρυντικά, ο ενθουσιασμός που είναι διάχυτος παντού στα ΜΜΕ και, η χαρά στα μάτια της Κάτιας Μακρή (της πλέων ανεπίσημης εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ), που αναφέρει στο δελτίο ειδήσεων ότι μετά απ’αυτά νιώθει τώρα καλύτερα….

Όμως μην ενθουσιάζεστε, το άμεσο μέλλον θα δείξει ξεκάθαρα κατά πόσο οι συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου ήταν αποτελεσματικές και αν θα μας αποδώσουν καρπούς.
Όταν ο ΓΑΠ αύριο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την σκληρή ελληνική πραγματικότητα και τον μεγαλύτερο του εχθρό που είναι η νοοτροπία του νεοέλληνα που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ του πατέρα ενίσχυσε, και που τωρα ο ίδιος με αμερικάνικη κουλτούρα καλείται να αλλάξει.
Κανένας δεν αμφιβάλλει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ευγενικός πολιτικός και με καλές προθέσεις. Όμως το να έχεις καλές προθέσεις και να προσπαθείς από μόνο του δεν φτάνει.. Γιατί, όπως λέει και ένα παλιό γνωμικό, "ο δρόμος προς την κόλαση είναι γεμάτος από ανθρώπους με καλές προθέσεις..."

Τέλος, θα ήθελα πραγματικά να ξέρω ποια είναι τα ουσιαστικά οφέλη της Ελλάδας από την περιοδεία του ΓΑΠ στις πρωτεύουσες και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Ελλάδας.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Ας μην τα βλέπουμε όλα μαύρα ,ποιος ξέρει αν και πολλοί από αυτή τη λεγόμενη αποτυχημένη γεννιά των πενηντάρηδων θα πάθουν ζημιά ,ποιος ξέρει ίσως οι επόμενες γεννιές ξαναβρούν μέσα στην φτώχια τους το χαμένο χαμόγελο των προηγούμεων γενιών που κάποτε υπήρχε στα πρόσωπα των ανθρώπων (ξέρω πώς μάλλον είναι απίθανο αλλά αυτή η καταραμένη ελπίδα πεθαίνει τελευταία)...
Τώρα για αυτούς που προκάλεσαν αυτό το χάος ας προσέχουν γιατί εκεί είσαι ήμουν και εδώ που είμαι θάρθεις..υπάρχει δικαιοσύνη για όλους...

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη ο ΓΑΠ ίσως έχει καλές προθέσεις. Αν καταφέρει να εξανθρωπίσει και τους χιλιάδες Παπουτσήδες και Σκανδαλίδηδες του "βαθέος ΠΑΣΟΚ" τότε ίσως κάτι γίνει.

Unknown είπε...

Απόγονε,
εχεις δίκαιο όμως το πρόβλημα δεν είναι ο Παπουτσης κι ο Σκανδαλίδης, αλλά η νοοτροπία της αρπαχτής του ωχ αδελφισμού, του, "βολέψου εσύ...", του "εγώ θα γίνω ο κακός.." ή του να περνάμε καλά, πάντα όμως εις βάρος του άλλου.. κ.ο.κ.

Για μένα αυτή η νοοτροπία που καλλιέργησε το ΠΑΣΟΚ του ΑΓΠ της δεκαετίας του 80-90. Αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδας και όχι τα δανικά ή τα στελέχη του.

Unknown είπε...

Παρι,
σίγουρα δεν υπάρχει κανένα καλό χωρίς κακό, ούτε κακό χωρίς καλό.
Απλά αναρωτιέμαι τι το ουσιαστικό, πέρα της εμπιστοσύνης των ξένων ηγετών στο πρόσωπο του ΓΑΠ αποκόμμισε η Ελλάδα από τα ταξίδια;
Π.χ. θα έρθουν επενδυτές ή θα πουλήσουμε ελληνικό προιόν σε αυτές τις αγορές;;;

Δεν έχω πρόβλημα με τον ΓΑΠ, απλά μην μας κοροιδεύουν κι'όλας!