Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Σε νεφελώδες τοπίο η Ελληνική οικονομία


Μετά βαΐων και κλάδων υποδέχθηκαν σύσσωμα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την είδηση που ανακοίνωσε η Ελληνική Κυβέρνηση, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ ότι η χώρα μας θα δανειστεί 35 δισ. Ευρώ για ένα τριετές δάνειο και θα πληρώσει περίπου 1,75 δισ. Ευρώ για του τόκους, αφού το συγκεκριμένο δάνειο "θρίαμβος" το εξασφάλισε με επιτόκιο 5%, δηλαδή σαν εκείνο που θα έπαιρνε περίπου και ένας ιδιώτης για να αγοράσει μια οικεία.

Μια είδηση που παρουσιάστηκε και σχολιάστηκε σχεδόν ως θρίαμβος της κυβέρνησης. Μια είδηση που προσωπικά μόνο θλίψη μου προκαλεί, αφού ως χώρα είμαστε με όλο το πλούτο που διαθέτουμε, ανίκανο καταφέρνουμε να καλύψουμε τα έξοδα μας ως χώρα και να διαχειριστούμε τις εσωτερικές υποθέσεις, όπως το Δημόσιο κ.ο.κ.

Όλες οι κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου και της σημερινής, έδειξαν ανικανότητα και ας πανηγυρίζει τώρα το ΠΑΣΟΚ και ας τρώγεται η Νέα Δημοκρατία...
Οι επόμενες γενιές θα μας ρίχνουν κατάρες στην γενιά των σημερινών πενηντάρηδων- εξηντάρηδων ως ο πιο αποτυχημένη γενιά που πέρασε από αυτό το τόπο. Μια γενιά που έκανε την Ελλάδα άνω κάτω ή απλά μια περιοχή στον χάρτη της Ευρώπης. Ακριβώς έτσι όπως την αποκάλεσε η πολυσυζητημένη Άγκελα Μέρκελ, μετά την συνάντηση με τον ΓΑΠ. (Griechische Region για όσους γνωρίζουν την Γερμανική γλώσσα, αντί για Griechische Republik) την είχε αποκαλέσει..

Προσωπικά συγχαίρω τον Τρισέ και τον Ρεν που κατάφεραν να μας δανείσουν με επιτόκιο 5-6% και αποδείχτηκαν εξαιρετικοί πωλητές χρήματος. Ενώ ο ανταγωνισμός (οι Κινέζοι) μας δάνειζαν, όπως δανείζουν και στις ΗΠΑ με επιτόκιο 3%.

Job well done Mister Papakonstantinou.
Congratulations!

Δεν υπάρχουν σχόλια: