Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Τα καλύτερα ντολμαδάκια ever.



Το Ρέθυμνο για όσους έχουνε ταξιδέψει στην Κρήτη είναι ένας must προορισμός, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
Από την μία το ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης και από την άλλη το γραφικό λιμανάκι.

Στην καρδιά του λιμανιού από όπου στα χρόνια της Ενετοκρατίας, Τουρκοκρατίας και του πρώιμου Νεοελληνικού κράτους απέπλεαν τα περισσότερα καράβια με προορισμό την ψαριά ή τα ταξίδια μετανάστευσης.
Το λιμάνι σήμερα μένει σχεδόν έτσι όπως ήταν παλιά. Απέναντι από το λιμανάκι δεσπόζει ο διάσημος φάρος του Ρεθύμνου.



Σήμερα το ιστορικό λιμανάκι έχει μετατραπεί σε τοπ τουριστικό αξιοθέατο.
Ελκύει τόσο τους Έλληνες ντόπιους, όσο και τους τουρίστες, που δεν ξεχνούν να δοκιμάσουν και τους περίφημους Κρητικούς μεζέδες στα εστιατόρια που υπάρχουν εκεί.
Επισκέφτηκα λοιπόν το περασμένο Σαββατοκύριακο το Ρέθυμνο και αφού ολοκληρώσαμε τις εργασίες μας, φάγαμε στο Εστιατόριο της κυρίας Άννας (Μαρίας) Σταυρουλάκη, στο «ΚΝΩΣΣΟΣ».


Πραγματικά δεν έμεινε τίποτα από όλα όσα δοκιμάσαμε, όμως αυτό που εμένα προσωπικά με «έστειλε» ήταν τα ντάκος και τα ντολμαδάκια.
Αν και έχουν ακουστεί πολλά κολακευτικά για τα περίφημα ντολμαδάκια την Μαρίκας (Μητσοτάκη) και παρόλο που δεν τα έχω δοκιμάσει (αν τα είχα φαι, θα έλεγα ότι ο μπάρμπα Κώστας έβαλε κάπου στην διαδικασία το χεράκι του... και θα είχα αμέσως εξήγηση το γιατί ήμουν τόσο γκαντέμης….) θα μου επιτρέψετε να τολμήσω να πω, πως σαν της κυρίας Άννας δεν θα βρείτε σε όλη την Κρήτη, (η Μαρίκα είναι κάτοικος Αθηνών, επομένως δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό).
Αν λοιπόν βρεθείτε στο Ρέθυμνο, θυμηθείτε με και πηγαίνετε να φάτε εκεί στο μικρό ταβερνάκι στο παλιό λιμανάκι, που ονομάζετε «ΚΝΩΣΣΟΣ».
Εκεί που η κυρία Άννα θα σας κάνει τους ονειρεμένους μεζέδες, ο Σταύρος θα σας παίξει λύρα και ο Κώστας με την Μαρία θα σας δώσουν το χαμόγελο τους και τα… ντολμάδες της κυρίας Άννας.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Άντε επιτέλους ,είδαμε και κάτι που δεν έχει σχέση με την σύγχρονη μιζέρια της Ελλάδας ,ωραία χρώματα και ,τους ήχους και τις μυρωδιές τις αφήνουμε για όταν πάμε...

Manoliscus είπε...

Αγαπητέ Παναγιώτη, το Ρέθυμνο έχει πολλές όμορφες γωνιές, εδώ όμως δεν μπορώ παρά να προσυπογράψω: Η κυρία Άννα φτιάχνει τα καλύτερα ντολμαδάκια ever! Ομιλώ (πληκτρολογώ) άλλως τε εξ ιδίας πείρας ;-)

Χαίρομαι που σε απάντησα στο διαδίκτυο, οι γαστριμαργικές και πολιτικές σου αναζητήσεις με βρίσκουν συνοδοιπόρο.

Υ.Γ. υπέροχες φωτογραφίες!

Unknown είπε...

Αγαπητέ Πάρι και Manoliscus
σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας.