Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Σαν κάτι να ήξερε ο Θ. Κ., όταν τα΄ λεγε...



«Η αρχηγία ενός στρατεύματος ελληνικού ήταν μία τυραννία, διατί έκαμνε και τον αρχηγό και τον κριτή και τον φροντιστή, και να του φεύγουν κάθε ημέρα και πάλιν να έρχωνταιֹ να βαστάη ένα στρατόπεδον με ψέματα, με κολακείες, με παραμύθιαֹ να του λείπουν και ζωοτροφίαις και πολεμοφόδια, και να μην ακούν και να φωνάζει ο αρχηγόςֹ ενώ εις την Ευρώπην ο αρχιστράτηγος διατάσσει τους στρατηγούς, οι στρατηγοί τους συνταγματάρχας, οι συνταγματάρχαι τους ταγματάρχας και ούτε καθεξήςֹ έκανε το σχέδιό του και εξεμπέρδευε. Να μου δώσει ο Βέλιγκτων 40.000 στράτευμα το εδιοικούσα, αλλ΄αυτουνού να του δώσουν 500 Έλληνας δεν εμπορούσε ούτε μία ώρα να τους διοικήση. Κάθε Έλληνας είχε τα καπρίτσια του, το Θεό του, και έπρεπε να κάνει κανείς δουλειά με αυτούς, άλλον να φοβερίζη, άλλον να κολακεύη, κατά τους ανθρώπους».

(Θ. Κολοκοτρώνης)


Τώρα, πως θέλει να διοικήσει το ΔΝΤ τους Έλληνες, (προσοχή! όχι την Ελλάδα) ..είμαι πάρα πολύ περίεργος...
Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι, ότι, ό, τι και αν κάνουν οι "κακοί" μας δανειστές, τόσο άχρηστοι, τόσο άσχετοι, αδιάφοροι και διεφθαρμένοι όσο οι "δικοί μας" πολιτικοί, δεν θα είναι...

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι, ότι το ΔΝΤ θα φύγει «νύχτα» απ’ την Ελλάδα,
γιατί η Ελλάδα, δεν είναι ούτε Ουγγαρία, ούτε Ρουμανία...
..και δεν το λέω με την έννοια της ανωτερότητας... κάθε άλλο, αλλά με την έννοια της ανισσόροπης ψυχοσύνθεσης του. Έλληνα, που την συναντάμε καθημερινά.

Θα σηκώσουν τα χέρια ψιλά, αφού δουν ότι ο Έλληνας δεν παλεύεται με κανένα τρόπο.

Λοιπόν καλή τύχη ΔΝΤ. Νομίζω πως αυτή την φορά υπερεκτίμησες τις δυνάμεις σου και ίσως θα είναι η πρώτη φορά που θα χάσεις και τα ωραία τα λεφτουδάκια σου. Γιατί, όταν θα θελήσεις να εισπράξεις, απλά δεν θα υπάρχει τίποτα να πάρεις…

Σήμερα, ποιος Έλληνας πολίτης πιστεύει ότι, αυτός (αυτοί) που θα διαχειρίζεται- μοιράζει τα 110 δις. της Ε.Ε. και του ΔΝΤ δεν θα βάλλει το χεράκι του…

Ή ποιος άλλος πιστεύει ότι τα χρήματα αυτά θα τα πάρεις πίσω;; χα, χα, χα..
(ΔΝΤ, που να ήξερες που έμπλεξες, αλλά ας πρόσεχες.. έμπλεξες και πίστεψες και εσύ στον παραμυθά τον ΓΑΠ..)

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Η κατάσταση είναι περίεργη αλλά αυτή τη φορά μας έχουν βάλει νόμίζω στο χέρι...δεν νομίζω να μην έχει υπάρξει μέσου επιπέδου Έλληνς που να μην έχει αγανακτήσει και να πει έστω και μια φορά ότι η Ελλάδα θα σωθεί μόνο αν μας αναλάβουν οι ψυχροί και υπολογιστές ξένοι. Νομίζω ότι τα κατάφεραν αλλά η πονηριά του Καραγκιόζη πάντα θα υποσκάπτει κάθε αξιόλογη προσπάθεια.Θα δούμε τα επόμενα χρόνια μέχρι που πάει ο πάτος όταν θα αρχίσει ένάς νέος κύκλος ανακατατάξεων προς το χειρότερο ,για τα χαμηλά στρώματα και κοπούν πολλά αυτονόητα σήμερα. Οι ψεύτικες υποσχέσεις των αξιόλογων πολυτικών μας ξέπεσαν μαζί με την κρίση αλλά ας μην τους κατηγορούμε διότι και αυτοί έπραξαν σύμφωνα με τα δικά μας πιστεύω.Το ίδιο έκανε και ο Κολοκοτρώνης όπως λες και κανείς δεν τον κατηγόρησε ποτέ για ψεύτη και κόλακα κλπ. Η μόνη διαφορά ήταν ότι αυτός προσπάθησε να ελευθερώσει την Ελλάδα ενώ οι σύγχρονοι Έλληνες την άφησαν αργά και σταθερά να βουλιάζει ,και όταν μάλιστα το καράβι φαινόταν ότι χάνετε ο καπετάνιος πήδηξε πρώτος στην θάλασσα να σωθεί....τώρα ανέμελος τρώει τις μακαρονάδες του και τα ψάρια του ήσυχος και πολλοί ακόμα τον εκτιμούν...αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα ,και ένας ΓΑΠ αποφάσισε ότι θα είναι ο σωτήρας μας ,από φιλοδοξία;από ματαιοδοξία;από φιλοπατρία;κανείς δεν ξέρει ,αυτό θα μας το πουν κάποιοι σε μερικά χρόνια και τότε θα δούμε αν όντως το καράβι έφτασε στον πάτο.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το κείμενο του Κολοκοτρώνη.

Κι εγώ νομίζω ότι μάλλον εμείς δεν έχουμε καταλάβει που έχουμε μπλέξει και θεωρούμε πως η πλακίτσα που κάναμε τόσα χρόνια θα ξεγελάσει κι άλλους.

Είναι τραγικό πως συνεχίζουμε να απαιτούμε να μην αλλάξει τίποτα και οι ίδιοι πολιτικοί (πλην του καταλληλότερου που απολαμβάνει τη θάλασσα) συνεχίζουν τις κοκκορομαχίες και τα ξύλινα λόγια.

Όταν απελπιστούν οι του ΔΝΤ νομίζω ότι θα προτιμήσουν αποζημίωση σε είδος (έδαφος, στρατό σε κάποιο πόλεμο, κλπ) από τα κούφια μας τα λόγια τα μεγάλα.