Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Δεν θα περπατήσεις ξανά ανέμελος στους δρόμους της Αθήνας

Τα χθεσινά επεισόδια που κάνανε το γύρο του κόσμου με πρωταγωνιστή Α. Κακλαμάνη, πρώην Πρόεδρο της Βουλής, ήταν απλά η πρώτη γεύση από όσα θα ακολουθήσουν. Ο κόσμος εκεί έξω έχει εξαγριωθεί για τα καλά και δεν σας σώζει ούτε η αποβάκωση με την Λατσιομενεγάκη, ούτε
Τσούλ(ι)α, ούτε με την Ντούβλη δεν θα σώσουν με τις τσόντες την κατάσταση.
Και ξεκαθαρίζουμε ότι ο κόσμος δεν έχει εξαγριωθεί ουσιαστικά με τα μέτρα, αλλά με το ποιοι έφεραν την Ελλάδα σε αυτό το χάλι.
Και, αν ο κόσμος δεν δει να πάει ο πολιτικός στην φυλακή, αν δεν δεσμευτούν τα κλεμμένα, δεν θα ηρεμήσει εκεί έξω κανείς.

Αν είσαι ή ήσουν υπουργός κυβερνήσεων Α.Παπανδρέου, Κ.Σημίτη ή Κ.Καραμανλή Β', να ξέρεις ότι δεν θα μπορέσεις ποτέ ξανά να περπατήσεις ελεύθερος στην Αθήνα...
Δεν θα ζεισεις ποτέ ξανά την αίσθηση το να καθίσεις σε ένα καφέ και να διαβάσεις ανέμελα την εφημερίδα σου.
Θα ζεις σαν το σπάνιο πουλί σε χρυσό κλουβί, θα φοβάσαι τα θηρία που είναι εκεί έξω και μέσα σου θα είσαι δυστυχισμένος. Θα περπατάς και θα χαμογελάς αριστερά και δεξιά με τους σωματοφύλακες σου και θα φοβάσαι ότι από κάπου θα εμφανιστεί κάποιος «παρανοϊκός» που θα σου επιτεθεί...

Όταν θα κοιμάσαι και θα βλέπεις εφιάλτες, θα ξυπνάς με άγχος για σένα και τα παιδιά σου. Θα ζηλεύεις τους απλούς πολίτες και ας έχεις τα αστραφτερά αυτοκίνητα, σκάφη και καταθέσεις στην Ελβετία..

Καημένε πολιτικέ, δεν σε ζηλεύω καθόλου, γιατί όλα όσα έχεις δε θα μπορέσεις ποτέ να τα απολαύσεις, ..τουλάχιστον εντός συνόρων της Ελλάδας.

Θα μετανιώνεις που τα λεφτά που μας έδειναν από την Ευρώπη, εσύ τα έκανες ρουσφέτια, αγόραζες εξοπλισμούς με υπερχρεώσεις για να πάρεις προμήθειες (μίζες), έκανες διορισμούς χωρίς λογική και όριο, καμάρωνες Ολυμπιακούς με δανεικά..
Ή τα έκανες βίλλες, καταθέσεις και dolce vita... ανέθεσες έργα σε μαφιόζους και όχι υποδομές και επενδύσεις για μια σύγχρωνη φιλελεύθερη κοινωνία.

Σκέψου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: