Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Νέες λέξεις

Τα τελευταία χρόνια μπήκαν στο λεξιλόγιο μας ουκ ολίγες νέες λέξεις. Αφενός από τα greeklish -που βλέπουμε συχνότατα στο Fuckbook- και αφετέρου απ’την νέα γλώσσα των εφήβων.
Όμως και το πολιτικό σύστημα που ηγείται στις μέρες μας ο «Τρουχίλο ο ψεύτης» δεν μπορεί να πάει πίσω…
Τα προηγούμενα χρόνια ακούγαμε κάθε τρεις και τόσο για τους νεόπλουτους, νεοπλουτισμό και νεοφιλελευθερισμό.. .
Είδαμε μεταξύ άλλων και κάτι υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που από αριστερά φτωχαδάκια να γίνονται ξαφνικά ζάμπλουτοι.

Τα πράγματα τώρα όμως αλλάζουν και όπως ο ΓΑΠ υποσχέθηκε, σε ένα χρόνο η Ελλάδα δεν θα είναι ίδια χώρα, με εκείνη που ξέραμε. Και όταν πει κάτι ο ΓΑΠ.., το πραγματοποιεί. Το απέδειξε άλλωστε και το προηγούμενο εξάμηνο, που ο άνθρωπος όσα είπε, τίποτα δεν έγινε ή για την ακρίβεια, έγιναν ακριβώς τα αντίθετα.
Όμως ο ΓΑΠ ως δημοκράτης και σοσιαλιστής, που ήρθε στην εξουσία με το περιβόητο δαχτυλίδι του Σημίτη, που στην συνέχεια επανεκλέχτηκε με 1.000.000!!!! ψηφοφόρους τους οποίους δεν τους είδε ποτέ κανείς, γιατί οι άνθρωποι απλά πήγαν νύχτα να ψηφίσουν.., που ύστερα με το γνωστό δημοκρατικό τρόπο νίκησε τον Βενιζέλο. Στην συνέχεια με υποσχέσεις ότι την Ελλάδα έχει λεφτά και ότι θα την μεταμορφώσει σε Δανία, εξελέγη απέναντι στο Καραμανλή που έλεγε ότι θα κάνει όσα γίνονται σήμερα.
Τώρα με τα νέα μέτρα που έφερε και αφού άργησε 6 μήνες, κάποια είναι προς σωστή κατεύθυνση, όπως περιορισμός του Δημοσίου. Τα υπόλοιπα μέτρα όμως που χωρίς να τα εξετάσει αν μπορεί να αποδώσουν. Ο ΓΑΠ και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του φρόντισαν να εισάγουν στο λεξιλόγιο μας πλέον και νέες λέξεις: Δυο Νου Του, Σπρεντς και Σουαπς,..

Με την πολιτική της άγριας φορολόγησης, της συρρίκνωσης επιχειρηματικότητας, εισοδήματος σε χαμηλά στρώματα στους συνταξιούχους, δηλαδή του Νέοπατριωτισμού και Νεοσοσιαλισμού, σύντομα θα δημιουργήσει Νεομακροανέργους , Νεόφτωχους, Νεόζητιανους,, Νεοεγκληματίες, Νεομεταναστευτισμός, Νεοπεθαμένους .

Δεν υπάρχουν σχόλια: