Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ηρωική έξοδος

Η Ντόρα Μπακογιάννη ποτέ δεν αποδέχτηκε, ούτε συμβιβάστηκε με τη εσωκομματική της ήττα από τον «άσωτο γιό» και αυτό ίσως ήταν και το βασικό κίνητρο της για να υπερψηφίσει σήμερα, κόντρα στην γραμμή του κόμματος της, το «νομοσχέδιο κόλαφος» της ελληνικής αγοράς, που έφερε σήμερα στην βουλή ο έτερος "κληρονόμος" ΓΑΠ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη και οι σύμβουλοι της, περίμεναν με γαϊδουρίσια υπομονή κάποια σημαντική "ευκαιρία", ώστε να μην διαγραφεί από το κόμμα ΤΗΣ για κάποιο μπανάλ λόγο, αλλά να θεωρηθεί ως υπεύθυνη στάση και επίσης να μην κάνει την «αποστασία», αλλά την ηρωική έξοδο.
Ό έμφυτος οικογενειακός εγωισμός, το know-how του πατέρα της και η φιλοδοξία που αγγίζει όρια ματαιοδοξίας... η αβάσταχτη δίψα για χρήμα και για εξουσία, δεν της επέτρεψαν ποτέ να χωνέψει ότι δεν θα γίνει ποτέ η πρώτη Ελληνίδα Πρωθυπουργός, όπως το είχε ονειρευτεί η ίδια και ο πατερούλης της.

Η Ν. Μπακογιάννη χρειαζόταν ένα αίτιο επικοινωνιακά ισχυρό και σοβαρό, που θα της επιτρέψει να συνεχίσει την πορεία της προς την εξουσία.

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι, πως σε λίγους μήνες θα είναι «άτυπο» μέλος της κυβέρνησης του ΓΑΠ, ή ως αφανής συνεργάτης ή ακόμη και ως μέλος του ΠΑΣΟΚ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη η Μπακογιάννη δεν είναι το πιο φερέγγυο πρόσωπο της πολιτικής (ποιός είναι άλλωστε).
Μακάρι όμως η κίνηση της αυτή να διαλύσει το γελοίο και τριτοκοσμικό κόμμα της ΝΔ μπας και προκύψει τίποτα νέο.
Στην κατάσταση που έχουμε φτάσει η κατεδάφιση ίσως είναι η μόνη λύση.

Unknown είπε...

Συμφωνώ!!

Unknown είπε...

Ήταν η καλύτερη κίνησή της ,αυτή μια μέρα θα επιστρέψει σαν ήρωας και δεν νομίζω ότι διαφωνήτε ,ήταν λάθος κίνηση του Σαμάρα να καταψηφήσει τις προτάσεις του Πασόκ ,όταν έχει τεράστια ευθύνη για την δημιουργία αυτού του χάους και επίσης άλλα να λέει στην Ευρώπη και άλλα εδώ ,αυτά είναι γελοιότητες που κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουν ,αλλά πρώτα να πάνε στα τσακίδια όλοι αυτοί που διαχειρίζονται την περιουσία του Ελληνικού λαού και του πίνουν το αίμα.(μαζί και το Ντοράκι που θα γύρίσει μια μέρα για να μας ξανακάτσει στο σβέρκο ...θα δείτε)

Unknown είπε...

Πάρι, Ο Σαμαράς ποια προσωπική ευθύνη έχει;; Στην κυβέρνηση του ΚΚ ήταν ένα χρόνο, στο Υπουργείο Πολιτισμού. Η Μπακογιάννη είχε περισσότερη ευθύνη, ήταν το Νο.2 και η επόμενη βέβαια Πρόεδρος. Η Ν.Μ. ποτέ δεν είπε ότι κάτι δεν πάει καλά.. τώρα γιατί βγαίνει και πουλάει μούρη και το παίζει φιλελεύθερη;;
Οι μόνοι που τα λέγανε ήταν η ΔΡΑΣΗ και η Φιλελεύθερη Συμμαχία. και ο Τατούλης. (όταν έφυγε από την ΝΔ). Όλοι οι υπόλοιποι έλεγαν ότι πάμε καλά...ο Παπανδρέου έλεγε ότι "λεφτά υπάρχουν..